CD: 538 Dance Smash 2010 Vol. 3

Media door Joelle

De cd opent, zoals te verwachten, met de grote zomerhit van 2010: Stromae - Alors On Danse. Ook de nieuwe nummers van Inna, Bob Sinclar en Annagrace hebben een prominente plek op deze plaat. Maar daarna is het gedaan met de bekende top 40-hits.

Vaak is dat leuk en verrassend, zoals bij het vrolijke Ian Carey - Let Loose, het energieke Tara - Happy For You en het wat duistere Markus Schulz - Dark Heart Waiting. Ook de remix van James Talk en Ridney van het nummer Forever is erg origineel en bij sommige nummers als Roy Gates - I Am The Music is het maar een kwestie van tijd voordat ze in de hitlijsten zullen verschijnen.

Maar niet alle onbekende tracks zijn even sterk (Benny Benassi - Spaceship, Jay Ko - One) en de gemiddelde trancefan mist waarschijnlijk grote artiesten als Faithless, DJ Jean of Milk Inc. Ook is soms, bijvoorbeeld bij Cascada en David Guetta, gekozen voor een al wat ouder nummer in plaats van de nieuwste hit, terwijl kopers van deze cd dat waarschijnlijk wel verwachten. Daarmee valt de cd toch wat tegen in vergelijking met eerder edities van 538 Dance Smash.

Beste een fijne plaat dus, met veel vrolijke zomernummers, en heel geschikt als je je muziekcollectie wilt aanvullen met wat energieke dance. Maar het is maar de vraag of de echte tranceliefhebbers vijftien euro zullen uitgeven aan een cd die toch wel veel hits van de afgelopen maanden mist. Beter schrapen die zelf een aantal downloads bij elkaar en bouwen die om tot een lekkere, energieke plaat voor deze zomer.

538 Dance Smash 2010 Vol. 3
EAN: 0602527305479
Prijs: 14,99