DVD: Across The Hall

Media door Lindsay

Zo begint de film Across the Hall. Terry (Danny Pino) wordt thuis gebeld door de luchtvaartmaatschappij waarmee zijn vriendin June (Brittany Murphy) een zakenreis zou maken. De vlucht is geannuleerd. Alleen komt June niet thuis, ze laat Terry in de waan dat ze op zakenreis gaat en ontmoet haar minnaar in een goedkoop hotel.

Terry volgt haar en boekt de kamer tegenover zijn vriendin en haar minnaar. Met een flinke fles drank neemt zijn gevoel het over van zijn ratio en voordat hij tot actie overgaat, belt hij zijn beste vriend Julian (Mike Vogel). Julian schrikt en probeert Terry te weerhouden van zijn crime passionel.

Toch is niet alles wat het lijkt. Het hotel is vergane glorie, net als de onderlinge relaties tussen Terry, June en Julian. Meerdere plotlijnen worden gevolgd, helaas niet onvoorspelbaar genoeg voor de kijker, waardoor je als snel de clou door hebt.

Een doodgewone avond die een gevaarlijke wending krijgt, is een mooie insteek voor een spannend verhaal. Maar een spannende film heeft meer nodig dan wat flashbacks en forwards om de kijker op het puntje van de stoel te doen zitten. Toch werken de acteurs hard om de film naar een hoger niveau te tillen.

De twee vrienden, Terry en Julien, hebben een geloofwaardigheid waarin je als kijker meegaat. Brittany Murphy als June speelt op safe in een rol die we vaker van haar gezien hebben. Het is raar om Brittany Murphy in één van haar laatste rollen te zien, vooral omdat ook hier haar leven op het spel staat.

Voor een avondje op de bank met je vriend of vriendinnen is Across the Hall een spannende film. Maar je vriend en vriendinnen samen op de bank, daar denk je na Across the Hall misschien heel anders over.

Across The Hall
Regie: Alex Merkin
EAN: 8717185535822
Prijs: 12,99