WIN: DVD True Blood seizoen 1

Winacties door Redactie Ze.nl

Het verhaal
In True Blood wordt de wereld in de nabije toekomst getoond. Vampieren zijn 'uit de kist' gekomen dankzij de ontwikkeling van synthetisch bloed (in alle smaken bloedgroepen). Mensen zijn voor vampieren nu niet langer nodig als voedselbron en de wereld probeert een balans te vinden in het samenleven van mensen en vampieren.

De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (gespeeld door voormalig kindsterretje Anna Paquin) en de vampier Bill Compton (gespeeld door de Britse acteur Stephen Moyer) in het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana. Sookie werkt in Merlotte's, een bar gerund door Sam Merlotte (die stiekem een crush heeft op Sookie). Ze woont samen met haar oma, heeft een seksueel erg actieve broer (Jason) en een beste vriendin (Tara) met een excentrieke neef, Lafayette.

De plaatselijke vampierenbar 'Fangtasia' wordt gerund door Eric Northman, een duizend jaar oude vampier die daarnaast ook de lokale leider is voor vampieren in die regio. Want, vampieren en mensen kunnen dan in theorie naast elkaar leven dankzij de ontwikkeling van het synthetische bloed, in de praktijk is dit natuurlijk veel lastiger. Sommige vampieren willen zich graag aanpassen en 'mainstream' naast mensen leven, anderen zien mensen nog steeds als voedsel...

Ze.nl mag een aantal exemplaren van het eerste seizoen van True Blood weggeven. Om kans te maken op de dvd moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.

De prijsvraag loopt tot en met 4 juli. Door mee te doen aan de winactie, meld je je automatisch aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Ze.nl.