Petra Drenth - Cocktails op klompen

Media door Maresa

Het verhaal
Saskia heeft het in Amsterdam eigenlijk wel gezien. Na haar studie geschiedenis heeft ze het aardig voor elkaar. Haar baan is prima, haar vriend is prima, haar appartement is prima... tot ze het zat is en meer wil. Niet alleen is ze haar vriend meer dan zat, ze verveelt zich kapot op haar werk. In een impuls reageert ze op een vacature ergens in een dorpje in Drenthe.

Natuurlijk maakt ze geen kans op de baan, denkt Saskia aanvankelijk. Het gaat namelijk om een 'carrière' als niets minder dan doktersassistente, iets waar ze totaal geen ervaring in heeft. Toch blijkt al tijdens haar sollicitatie dat ze alleen maar ja hoeft te zeggen om de baan te krijgen. Ze besluit het te doen en verhuist al snel naar een totaal andere omgeving dan ze gewend is.

Terwijl haar vriendinnen haar voor gek verklaren, went Saskia langzaam aan het leven in het kleine dorp, al gaat dat niet vanzelf. Niet alleen op haar werk, maar ook in haar nieuwe woonomgeving lopen bijzondere figuren rond, de één aardiger dan de ander. Saskia weet niet zo goed wat ze van bepaalde mensen moet denken en contact maken blijkt niet altijd even makkelijk. Het is dat ze haar hondje Muffin nog heeft...

Uiteindelijk ontpopt het verhaal zich als een modern sprookje met de nodige verrassende wendingen en natuurlijk een heerlijk happy end.

Het boek
Behalve een vlotte schrijfstijl heeft Petra een fijne fantasie en weet ze karakters levend te houden. Je gaat mee in het 'grote avontuur' van Saskia en gunt haar vanzelfsprekend het allerbeste. De mysterieuze karakters in het boek hebben elk een eigen verhaal en langzamerhand ontdek je dat je niet alle ontwikkelingen kunt voorspellen.

Dit boek lees je snel uit en het is ideaal voor op het balkon, in je tuin, op een terrasje of tijdens je vakantie. Een goed gevoel houd je er zeker aan over en zelf sloeg ik het boek uiteindelijk met een glimlach dicht.

Cocktails op klompen
Petra Drenth
ISBN: 9047510712
Prijs: 16,99 euro
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf