Melkflessen worden het helemaal

Make-up door RobinS

Maar goed dat een bruine huid niet meer per se hoeft. Sterker nog, sommigen beweren dat er een heuse 'No Tan-trend' heerst. Denk dan aan de prachtige porseleinen huid van Cate Blanchett en onze 'eigen' Carice. De No-Tan-trend heerst al sinds 2008 en wordt nu ook door celebs opgepikt. Thank God, want anders zou ik mezelf steeds moeten insmeren met bruiningsmiddelen. Een tanorexic zal ik nooit zijn. Ik vertik het om mezelf levend te braden onder het zonnetje, ik kijk wel uit.

Maar ja, altijd die melkflessen is ook niet echt charmant. En ik weet wel, vroeger was het nog een statussymbool. Mensen met een zongebruinde huid waren immers degenen die uren in de zon moesten ploeteren. De lelieblanken mochten rusten onder het parasolletje. Dankzij Coco Chanel werd een bruine huid hip en had het niet meer de arme sloeberstatus. Coco vond zongebruinde vrouwen mooi en de zongebruinde huid werd nu opeens het symbool voor rijkdom. De armen werkten niet langer op het land maar in fabrieken en konden zich geen luxe vakanties naar zonnige oorden veroorloven.

In 2010 is de bleke huid weer in opkomst en kunnen vele Twilight Edward Cullen-fans hun hart ophalen.  Maar is de porseleinen huid dan wel zo sexy? Als we bijvoorbeeld naar een show van Victoria Secret kijken, zien we mooie dames, met benen van hier tot Tokyo en... geen bleke huid! De Angels zijn prachtig zongebruind. En toch is de bleke huid hip. Kijk maar naar de campagnes van Prada waarin de spierwitte Karen Elson de hoofdrol speelt. Of de make-up trend van de zomer: metallic kleuren. En metallic kleuren zijn het mooist op een wit huidje.

Toch nog niet overtuigd? Ik ook niet hoor. Maar ik ga toch deze zomer zonder bruiningsmiddelen het strand op. Om mezelf even moed in te spreken ga ik naar Robin Hood, om in de donkere bioscoopzaal de porseleinen huid van de oh zo bleke Cate Blanchett te bewonderen.