Nominaties TMF Borsato Award bekend

Media door Eline_B

Niemand minder dan Marco Borsato selecteerde de potentiële winnaars samen met de TMF crew. En wat is er nu een groter compliment dan door Marco himself geprezen te worden om je talent voor muziek? De zanger mocht zelf al 21 Nederlandse TMF Awards in ontvangst nemen: "We zoeken naar talent dat een lange toekomst tegemoet gaat. Ik wil zoveel mogelijk diversiteit en ook dit jaar was er ontzettend veel talent om uit te kiezen. We hebben genomineerden uit verschillende categorieën." De meester van de Nederlandse muziek is bijzonder trots op het talent in Nederland. "We hebben voor iedereen wat wils en ik hoop dat we van deze acts nog veel gaan horen de aankomende jaren." Hij vervolgt: "Het is een eer om deze vier acts te selecteren. Iedereen heeft wat bijzonders." Het publiek kiest uiteindelijk de winnaar door te stemmen op hun favoriet.

De eerste act die het podium mag betreden is de rapper Diggy Dex, bekend van het nummer Slaap Lekker met Eva de Roovere. Deze Amersfoortse rapper is dit jaar echt doorgebroken en verdient volgens Marco daarom deze nominatie. De rapper: "Ik ben er heel erg blij mee. Ik ga een mooie actie bedenken en hoop dat er dan mensen op me gaan stemmen." Diggy Dex is vorig jaar vader geworden en nu druk met de afronding van zijn nieuwe album, die dit jaar nog uitkomt. 
 
De tweede genomineerde is de rockband Destine, die al wat langer aan de weg timmert. De media lijkt dit jaar steeds enthousiaster te worden en volgens Marco zijn de videoclips van deze band 'om de vingers bij af te likken'. Destine blijkt te beschikken over een grote fanbase: "We gaan zeker een oproep doen om op ons te stemmen. We hebben ontzettende fijne en actieve fans en het voelt goed dat we zo gesteund worden. Ik had nooit verwacht dat Marco Borsato ons zou nomineren."

Lisa Lois was verrast met haar nominatie en hoopt daarmee ook een beetje het X Factor-imago van zich af te kunnen schudden. Marco volgt de zangeres al een tijdje en vindt haar van ongekend hoog niveau. De introductie van de zanger is om bijna verlegen van te worden, zoveel lof. "Lisa heeft een dijk van een stem," voegt de zanger er nog aan toe. Lisa: "Ik ben hier gekomen op eigen kracht en had een doel dit jaar: een wat ouder publiek bereiken. En dat is gelukt. Ik wil niet altijd dat X Factor-label meedragen. Ik had ook nooit verwacht hier te staan, normaal keek ik dit op de televisie en nu zit ik er zelf."

Waylon, de laatste genomineerde act, kon helaas niet aanwezig zijn bij de persconferentie, maar liet middels een videoboodschap weten ontzettend trots zijn op de nominatie. "Het gaat hartstikke goed met me. Een nominatie is toch een waardering voor je werk." Waylon grapt: "Meneer Borsato, ik vind je erg tof en afscheid nemen bestaat niet..."

Jouw favoriet laten winnen? Breng dan nu je stem uit!