Debuutalbum Christiaan Hof is uit!

Media door Karin

Wanneer de band het podium betreedt, zie je vijf jonge, enthousiaste twintigers die zin hebben in een mooie avond. Vervolgens komt Christiaan rennend het podium op en luidt de avond met een krachtig "Yeah!!" in. Ze spelen een aantal stevige, rocky nummers, afgewisseld met mooie ballades. Nummers als Dit Lichaam Luistert Niet, Alleen Is Maar Alleen en de ode aan Nederland De Lage Landen komen voorbij. Christiaan geeft zijn bandleden veel ruimte om ook hun kunsten te tonen. Dit resulteert in vele spetterende gitaarsolo's. Soms worden de nummers echter juist iets te ver uitgekauwd, waardoor het langdradig wordt. Maar het publiek geniet duidelijk van de muzikaliteit, de band en van Christiaan. De enthousiaste zanger en de band zijn heel gelukkig dat ze hier in deze poptempel mogen staan. Christiaan vertelt dit ook tussen de nummers door. "Ik ben ontzettend blij dat jullie hier zijn en dat we hier nu eindelijk staan. Het heeft even geduurd, maar ik ben super trots!" Het is absoluut te zien en te horen dat we hier met zeer getalenteerde muzikanten te maken hebben. Dat dit het debuutalbum van Christiaan is, is nergens aan te horen.

Christiaan Hof
Christiaan begon aanvankelijk zijn carrière achter de schermen als schrijver en producer. Samen met Alain Clark vormde hij het duo The Result en werkte hij voor onder andere Boris en Jim. Vervolgens schoof zijn carrière iets meer naar de voorgrond: hij begon zijn eerste noten te zingen als backing vocalist bij Alain. Nu is het tijd om zijn eigen zangtalent te laten zien aan Nederland met zijn eerste studioalbum.

Het album
Het album van Christiaan, genaamd Ze Vangt Me,  is een ode aan de liefde. De nummers zijn gevoelig en de teksten raken je in het hart. Vooral de nummers Waarom Ben Je Niet Hier, Ik Laat Je Gaan en Nu Alvast Terug bezorgen kippenvel. De zanger voegt echt iets toe aan het rijtje Nederlandse artiesten die we al kennen. Hij doet een beetje denken aan Van Dik Hout, maar dan met meer (be)grijpbare teksten. Het heeft iets weg van de muziek van Blof, maar dan jonger. Het doet denken aan Jeroen van der Boom, maar dan iets gevoeliger. Kortom: Christiaan laat iets nieuws zien en vooral horen. Samen met zijn mooie stem en enorme muzikaliteit een opkomend talent.

Voor de echte liefdesjunk is dit album een absolute aanrader. Deze artiest weet waar hij over zingt, hij brengt het over en het komt aan. Ik ben fan.

Ze Vangt Me
Christiaan Hof
EAN: 5099930626720
Prijs: 12,99 euro