Interview: David Bisbal

Media door Anneke

De Spaanse superster David Bisbal is druk bezig met een triomftocht door ons land. Hij was onder andere prominent aanwezig in Life4You waar hij optrad, meekookte en waar vele enthousiaste fans meer dan blij waren met zijn komst. De grote doorbraak kwam toen David een gastoptreden deed bij onze Jeroen van der Boom in de Heineken Music Hall en daar zijn eigen, originele versie van Jij Bent Zo deed - Silencio in het Spaans. De vonk sloeg over en de Nederlandse deur voor David Bisbal was geopend. Aan de vooravond van zijn eerste Nederlandse concert heeft de sympathieke zanger een half uur vrij voor het interview met Ze.nl. Zijn nieuwe album heet Sin Mirar Atras, oftewel 'zonder om te kijken'. David: "Ik wilde een positief album maken. Het gaat over vooruit kijken, naar het nu waar we gelukkig zijn. Dat kunnen de mensen wel gebruiken met zoveel ellende in de wereld. De cd staat vol met leuke, dansbare liedjes. Begrijp je het Spaans niet? Geen probleem, want het ritme en de stem zeggen genoeg."

Het is opvallend  hoe aardig en bescheiden David is. Sterallures ho maar! We hebben hier iemand voor ons bij wie de roem nog niet naar het hoofd is gestegen. En dat terwijl er miljoenen van zijn albums over de toonbank gingen. David begroet me allervriendelijkst en is klaar voor zijn interview. "Gelukkig, een interview in het Spaans," zegt hij verheugd, want in zijn eigen taal kan hij zich toch het beste uitdrukken. In eigen land is David Bisbal al jarenlang een bekende naam. Dat begon acht jaar terug met zijn deelname aan het tv-programma Operación Triunfo. Dat is net zoiets als Idols, behalve dat je een deelname aan het Eurovisie Songfestival kon winnen. David werd tweede, maar in populariteit werd hij eerste. "Ik werd opeens overal gevraagd en er kwamen zelfs aanvragen binnen uit Zuid- en Midden-Amerika. Dat was natuurlijk geweldig voor een gewone jongen uit de provincie." Alles ging in een sneltreinvaart. In 2010 mag de zanger z'n vierde album op zijn naam schrijven, heeft hij vele prijzen in de wacht gesleept en zag David zijn albums in goud en platina veranderen. Ook zong hij duetten met grote sterren als Rihanna, Miley Cyrus, Jessica Simpson en Pixie Lott.

De zanger is altijd onderweg en reist de wereld af, waar hij naast Spanje vooral in Mexico, Midden- en Zuid-Amerika megasuccessen beleeft. "En tegenwoordig ook in meer landen," vertrouwt hij ons graag toe. "Ook in Duitsland, België, Frankrijk en Italië zijn alle deuren al geopend, nu nog Nederland," lacht de sympathieke zanger die met zijn opzwepende, dansbare liedjes vast en zeker een grote kans maakt, zeker met de zomer in het vooruitzicht. "Ik ben zo blij met mijn eerste concert op Nederlandse bodem," vertelt hij. "De Melkweg zal echt op zijn kop staan. Ik ga daar met mijn band in ieder geval alles aan doen!"

Behalve dat het met zijn muziek geweldig gaat, is David ook privé heel erg gelukkig. "Mijn eerste kindje, Ella, is nu twee maanden oud. Ze is echt een schatje. Ik hou zóveel van haar en natuurlijk ook van mijn partner Elena. Natuurlijk mis ik ze verschrikkelijk. Ze zijn nu in Miami en ik ben hier op tour. Maar er is goed nieuws, want volgende maand doe ik een grote tour in Spanje en dan zijn we gelukkig weer herenigd. Het leven is goed voor David Bisbal," zegt de zanger die graag nog 30 jaar wil meedraaien in de muziek. "Het lijkt me geweldig om op zo'n lange carrière te kunnen terugkijken. Maar dat is nog heel ver weg. Laten we eerst volop genieten van alles wat er nú gebeurt."

Ben je nieuwsgierig naar deze zanger? Neem eens een kijkje op zijn website: davidbisbal.com.