Saint-Tropez

Reizen door Eline_B

Saint-Tropez (Zuid-Frankrijk) heeft ongeveer 6000 inwoners, maar wordt door meer dan vijf miljoen mensen jaarlijks bezocht. De havenstad ligt aan de Côte d'Azur en is een plaats voor kunstenaars en de 'high society'. En juist die tegenstrijdigheid maakt St-Trop fantastisch. De havenstad ademt de sfeer van vroeger.

De populairste stranden liggen langs de kust in de Baie de Pampelonne. Je vindt er de hippe strandtenten, maar ook naaktstranden en rustige plekken voor de 'gewone' zongenieter. Ook de watersport ontbreekt niet: van waterskiën tot duiken, alles kan in deze baai.

Bezoeken
In de buurt van Saint-Tropez liggen veel plaatsjes die een bezoekje waard zijn, zoals Ramatuelle en Port Grimaud (het tweede Venetië). Het stadje is verbonden met bruggetjes en kanalen en 's avonds verlicht met bollantaarns en het licht uit de huisjes. St-Trop zelf heeft veel winkeltjes (grote en kleine modemerken) en cafétjes. Midden in de stad is een plein waar de oude Fransen hun gewoontes botvieren aan de hand van een potje jeu de boule. Neem plaats op een bankje en bekijk de Franse dametjes en hun mannen. Gegarandeerd vermaak! En natuurlijk is er de 18e eeuwse kerk: Citadel. In de haven zitten dagelijks kunstenaars in de buitenlucht te schilderen en kun je uitrusten op een van de vele terrasjes. 

Shine like a superstar
Als je overdag het leventje van de high society wilt proeven, moet je zeker naar Nikki Beach gaan. Deze strandtent is smaakvol ingericht en biedt volledige rust en luxe. Er zijn bedden, een zwembad en er is een apart restaurant. De luxe van een spa, maar wel lekker met je voetjes in het zachte, witte zand. Om 17.00 uur gaat de muziek aan en eindig je de 'stranddag' met een fantastisch feestje. Ook Club 55 is één van de strandtenten van dit moment.

's Avonds kun je eten in een van de restaurants van Saint-Tropez. De Franse keuken is heerlijk en de bediening maakt het je zo comfortabel mogelijk. De lekkerste visgerechten vind je in het restaurant l'Escale Joseph. Een ontzettend sfeervol restaurant, helemaal in het wit (incl. wit zand op de vloer) met uitzicht op het water en de boulevard. Even verderop zit Le Quai Joseph, met zwart zand op de vloer. Deze bar is vooral gericht op jongvolwassenen (20 - 40) en creëert een uitgaansfeer met muziek, drankjes en het uiterlijk. Ook deze bar kijkt uit op de boulevard.

De V.I.P Room is een club waar je zeker een kijkje moet nemen. Het grote voordeel van deze club is dat je tot twee uur 's nachts nog gewoon uitgebreid kunt eten. En ondanks dat het van origine een club is, het vlees in het restaurant is uitstekend. Na het eten kun je de club in en feesten tot het ochtend wordt. Elk jaar geeft P. Diddy een groot feest in de V.I.P en die zijn sensationeel. Wil je een iets stijlvollere club? Dan kun je echt uitpakken door naar Les Caves du Roy te gaan, waar gouden kroonluchters je tegemoet schijnen.

Kortom: in Saint-Tropez kun je je helemaal laten gaan. Dagen vol luxe waar we ons lekker voor kunnen opdoffen, maar ook sportieve dagen of vol bezichtigingen!