DVD: Private Practice seizoen 2

Media door Marieke_B

De avonturen van de staf van de Oceanside Wellness Group in Los Angeles gaan door waar zij na seizoen 1 ophielden. Sam en Naomi runnen nog altijd de kliniek, maar dit verloopt bepaald niet vlekkeloos. Ondanks dat zij gescheiden zijn, houden ze nog steeds veel van elkaar en dat maakt de samenwerking er niet makkelijker op. Bovendien kampt de kliniek met een terugloop in het aantal patiënten en moet er een plan bedacht worden om het te redden van de ondergang. Is Naomi, die altijd overal verantwoordelijk voor was, hier nog wel de juiste persoon voor?

Onze heldin Addison (Kate Walsh) is weer haar grappige, mooie en slimme zelf, zoals we haar zo graag zien. Op het professionele vlak boekt ze het ene succes na het andere en lijkt ze overal een antwoord op te hebben, maar privé heeft ook zij de nodige onzekerheden. Bij politieagent Kevin lijkt ze een veilige thuishaven te hebben gevonden, maar of zij wel echt bij elkaar passen is nog maar de vraag... Hoe lang gaat dit goed?

De aandoenlijke kinderarts Cooper heeft het gehad met de internetliefdes en stort zich in een zeer gecompliceerde relatie met iemand waarvan we het in eerste instantie niet verwachten. De verliefdheid is oprecht en groeit, maar door hun verschillende persoonlijkheden is hun pad der liefde vol hobbels. Zijn zij sterk genoeg om deze hobbels samen te nemen?

Het is bovendien leuk om te zien dat de rol van receptionist Dell, die in het vorige seizoen slechts een manusje-van-alles was, steeds groter wordt. Hij wordt volwassener en blijkt een geheim uit zijn jeugd mee te dragen waaraan hij zich zo goed en kwaad als het gaat moet aanpassen. Bovendien is hij ambitieus en komt hij daardoor voor zichzelf op: hij wil verloskundige worden, eist een eigen kantoor en wil bij Addison in de leer om zich te kunnen ontwikkelen tot een goede arts.

Psychologe Violet is eindelijk over haar ex heen en durft weer te daten. In eerste instantie onder het motto 'vrijheid blijheid', maar daarna blijken haar losbandige buien toch consequenties te hebben: ze belandt in een ingewikkelde driehoeksverhouding. In de allerlaatste aflevering is voor Violet een grote rol weggelegd die menig fan zal schokken en doen snakken naar seizoen 3!

En?
In Private Practice gaat het er allemaal net iets relaxter aan toe dan in zijn 'grotere broer/zus' Grey's Anatomy. Waar we bij die laatste serie constant worden meegevoerd in de hectiek van een druk ziekenhuis, is er in Private Practice ruimte voor rust. Oceanside Wellness Group is namelijk een privékliniek en straalt die rust en luxe ook uit. Artsen lijken er net iets minder hard te werken en in Los Angeles is het weer altijd mooi en zonnig. Wat niet betekent dat er niet genoeg gebeurt aan problemen, intriges en spanningen...

Noemenswaardig zijn nog de bijzondere afleveringen waarin de twee series samensmelten: Addison heeft dringend de hulp nodig van ex-man Derek (a.k.a. Dr. McDreamy), waardoor de serie zich een tijdje in Seattle afspeelt, inclusief alle vertrouwde Grey's-personages!

Fans van Private Practice zullen met smart hebben gewacht op deze heerlijke dvd-box, die weer garant staat voor heel wat fijne avondjes op de bank, in je comfortabele joggingbroek en capuchontrui.

Private Practice seizoen 2
EAN: 8717418249267
Prijs: 44,99