WIN: Bioskaartjes Desert Flower

Winacties door Redactie Ze.nl

Het verhaal
Desert Flower vertelt het waargebeurde verhaal van Waris Dirie, een arm nomadenmeisje uit Somalië dat een wereldberoemd model wordt. De 12-jarige Waris ontvlucht Somalië als ze te horen krijgt dat ze uitgehuwelijkt zal worden. Na een barre tocht door de woestijn komt ze uiteindelijk in Londen terecht. Ze woont er illegaal en werkt als schoonmaakster bij een fastfoodketen. Daar wordt ze ontdekt door een fotograaf en al gauw behoort Waris tot de elite van de internationale modellenwereld. Ze verschijnt  op de beroemde catwalks van Milaan, Londen en Parijs en op de cover van verschillende tijdschriften. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit ze tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis uit haar leven: de meisjesbesnijdenis die ze heeft moeten ondergaan toen ze vijf jaar was. Waris beëindigt haar modellenleven en richt zich volledig op de strijd tegen vrouwenbesnijdenis en het taboe dat hierop ligt. Als VN-ambassadrice brengt ze dit wereldwijd onder de aandacht.

Dit indrukwekkende drama is de verfilming van de bestseller Mijn woestijn.

Desert Flower is vanaf 8 april te zien in de Nederlandse bioscopen. Lees hier de review van de film.

Ze.nl mag enkele vrijkaarten voor Desert Flower weggeven! Om kans te maken op twee kaartjes, moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.

De prijsvraag loopt tot en met 14 april. Door mee te doen aan de winactie, meld je je automatisch aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Ze.nl.