Halina Reijn - Halina

Media door Susanne

Het boek
Doen alsof ik iemand anders ben bestaat uit korte flitsen uit het leven van de actrice. We kennen Halina vooral van films als Zwartboek en Valkyrie, maar door de columns kom je erachter dat ze veel meer doet dan acteren. Zo werkt ze in Los Angeles samen met haar vriendin Annie aan een filmscript. Halina vertelt over haar leven in LA, haar verhuizing terug naar Nederland en over hoe ze LA toch weer heel erg mist en weer teruggaat. Ook schrijft ze over haar dagelijkse dingetjes zoals Twitter, haar gedachten, de feestjes die ze bezoekt en de dagen met en zonder haar vriendje.

Annie uit LA schrijft zelf ook een paar columns, die ik persoonlijk het leukste vond om te lezen. Uit haar schrijfstijl kun je je een goed beeld vormen van wie Annie eigenlijk is.

Midden in het boek zitten ook een aantal foto's verstopt. Niet het soort foto's dat wordt gebruikt voor promotie, maar echte persoonlijke kiekjes. Samen met haar net aangeschafte kat, samen met haar vriendin Annie in LA en foto's die op feestjes zijn gemaakt.

En?
Het leuke aan columns die over het persoonlijke leven van de auteur gaan is dat je een kijkje kan nemen achter de schermen. Ikzelf kende Halina eigenlijk alleen van haar films en van Polleke, maar verder hoorde ik eigenlijk nooit zoveel van haar. Door middel van Halina - Doen alsof ik iemand anders ben, krijg je toch een wat breder beeld van de actrice.

Daarnaast schrijft Halina heel herkenbaar en leest het lekker weg. Het voordeel van de korte columns is dat je het overal tussendoor kunt lezen. In de trein, in de bus, op de wc, 's avonds laat nog even in bed... Je hoeft niet bang te zijn om de draad kwijt te raken.

Dit boek is zeker een aanrader voor fans van Halina (en Carice van Houten, want als beste vriendin komt zij er ook in voor). Ook als je nog niet veel van Halina af weet, maar wel van vlotgeschreven korte stukken houdt, zal dit boek je aanspreken.

Halina - Doen alsof ik iemand anders ben
Halina Reijn
ISBN: 9044614169
Prijs: 17,95
Uitgeverij: Prometheus