Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Mannenjacht aan de Costas

Het wordt moeilijker en moeilijker om nog een vissersdorp met autochtone inboorlingen te bezoeken. De meeste plaatsen worden overstroomd met Belgen, Nederlanders, Duitsers en Engelsen. Die beschikken allemaal over hun eigen knijpen, restaurants en disco's.

Soms kijk ik echt mijn ogen uit. Na twintig uur met het huis op wielen achter zich aan de Franse wegen afgetuft te hebben, doodmoe op een camping aan te komen en gans de santenboetiek opgesteld te hebben, is een knijp van het eigen land opzoeken de boodschap. Daar moet dan meteen een frikadel met frietjes besteld worden. Iedereen roept dan wel hoe mooi het is om andere culturen te zien en gewoontes aan te nemen, maar geen kat doet het. Maar daar wil ik het niet over hebben.

Behalve caravantrekkers en familiereizen zijn er ook een hoop vrouwen die zonder hun wederhelft de hort op gaan. U kunt ze van verre herkennen. Rond de 40 á 50 jaar, geblondeerd, rondborstig door het reeds gezoogd hebben van een paar nazaten, kortgerokt. Dat zijn de dames die, meestal met een vriendin, een paar dagen als gewillig wild de disco's en barretjes bevolken. Allemaal roken ze maar hebben nooit een aansteker. Als U, galante heer zijnde een vuurtje aanbiedt en dan nog een drankje betaalt, mag U geheid een paar uur later die ronde borsten bepotelen en uw hand onder de korte rok laten verdwijnen. U denkt natuurlijk: "Wat een overdrijver." Ik nodig U uit om met mij tijdens de paasvakantie een wandelingetje te maken door, ik zeg maar iets, Lloret de Mar en u zal steil achterover vallen van wat er allemaal op te rapen valt.

Deze toeristen vind je weinig tijdens de zomer, dan moeten de kinderen en de man meegenomen worden. Maar de tussendoorvakanties, zoals Pasen, zijn de momenten waarop moeder de vrouw het al weleens bont durft te maken.

Bij het landen in het land van herkomst stel ik mij voor dat de echtgenoot met een tuil bloemen vrouwlief staat op te wachten en vraagt: "Heb je mij gemist, schat?" Waarop zij antwoordt: "Natuurlijk liefste" en bij de welkomstomhelzing nog een klein steekje van genot door haar lichaam voelt sidderen, zich haar Spanish lover herinnerend.

Was getekend,

Tom Lievens