Jill Mansell - Versier me dan

Media door Lot

De Engelse bestsellerschrijfster Jill Mansell werkte lang in de gezondheidszorg. De laatste jaren heeft zij internationale bekendheid gekregen met haar eigentijdse, vrolijke, sexy en romantische boeken. In twaalf landen worden haar boeken uitgegeven en in Engeland komen haar boeken altijd in de top tien terecht. Ze woont in Bristol met haar partner en kinderen.

Het verhaal
Versier me dan... als je kan. Cleo schrikt zich lam als ze op een begrafenis opeens oog in oog staat met haar vroegere klasgenoot Johnny. Aan hem heeft ze minder prettige herinneringen, wat een pestkop was dat altijd. Ze heeft er nog een complex van! Kort daarna stort Cleo's wereld in: ze komt er namelijk achter dat haar fantastische vriend Will al getrouwd is. Bovendien blijkt het huwelijk van haar zus Abbie en haar zwager Tom op springen te staan. Abbie trekt zelfs een tijdje bij haar in.

Cleo's vertrouwen in mannen is helemaal verdwenen. Er moet dan ook heel wat gebeuren voordat Cleo zich weer met andere mannen inlaat. Totdat ze voorgoed versierd wordt, door de liefste man van de hele wereld. Wie had dat ooit gedacht!

En?
Veel ervaring met dit literaire genre heb ik niet; eigenlijk helemaal niets, nada! Nadat het boek in mijn brievenbus viel, ben ik eens goed gaan zitten voor mijn eerste chicklit, een benaming voor een vorm van eigentijdse romantische fictielectuur die in de eerste plaats is bedoeld voor vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Chicklit is een verkorting van het Engelse chick literature.

Mijn vooroordelen werden bevestigd; het boek is voorspelbaar en er zitten weinig tot geen verrassingen in. Maar dat is wel precies de reden dat ik de bladzijden bleef omslaan, tot aan de allerlaatste aan toe, wanneer Cleo toch gelukkig blijkt te zijn met de man van haar dromen. Tijdens het lezen waan ik me in een wereld waarin alles goedkomt en kan ik lekker wegdromen. Ondanks dat het boek ongecompliceerd bedoeld is, vind ik de namen, verhaallijnen en belevenissen van de vele karakters soms behoorlijk ingewikkeld en aangedikt.

Voor mij geen chicklit meer, maar voor wie van romantische verhalen en van Jill Mansell houdt, raad ik het boek zeker aan! Telefoon uit, dekentje op de bank of kruip lekker in bed, en leef mee met Cleo en alle andere karakters!

Meer weten over Jill Mansell en haar boeken? Bezoek dan eens haar Engelstalige site www.jillmansell.co.uk.

Versier me dan
Jill Mansell
ISBN: 9789021803586
Prijs: 17,50
Uitgeverij: Sijthoff