DVD: My Dad's Six Wives

Media door Chantal

Waarschijnlijk ken je hem nog wel van de serie Home Improvement, of van films als Wild Hogs en The Santa Claus. Haar heb je misschien wel eens eerder gespot in The Girl Next Door of snel voorbij zien komen in Love Actually. Tim Allen en Elisha Cuthbert hebben nu hun acteerkrachten gebundeld en spelen vader en dochter in de komedie My Dad's Six Wives.
 
Het verhaal
Henry Lefay (Tim Allen) is één van die mannen die ontzettend van het leven geniet. Hij doet wat hij wil, met wie hij dat wil en het maakt 'm allemaal niet uit wat anderen ervan vinden. Het enige nadeel: de dingen die hij doet, duren meestal niet lang. En dat geldt ook voor de vrouwen in zijn leven. Henry date niet alleen de ene na de andere vrouw, nee, hij trouwt er gewoon rustig op los. 
 
Maar plotseling komt daar het gevreesde bericht: Henry is om het leven gekomen tijdens een parachutesprong. Zijn dochter Barbara (Elisha Cuthbert) had haar vader vanwege zijn uitbundige levensstijl al een poos niet meer gezien, maar besluit wel de begrafenis te regelen. Eenmaal terug in het huis waar ze is opgegroeid, komt Barbara voor een aantal verrassingen te staan. Zo blijkt haar vader getrouwd te zijn met vrouw nummer zes (en net zo oud als Barbara zelf) en blijken zij en de andere vijf vrouwen allemaal een heel eigen mening te hebben over hoe het nu verder moet. Want hoe moet de begrafenis eruit zien? Welke kist is het mooist? Wie mag de toespraak houden? En wie was nou eigenlijk echt de liefde van z'n leven? En nog belangrijker: is Henry wel écht dood?
 
En?
Na het zien van deze dvd kan je je moeilijk voorstellen dat het verhaal eigenlijk gebaseerd is op de vroegere Engelse koning Henry VIII en zijn zes vrouwen. De film heeft een zekere charme dankzij de zichtbaar gemotiveerde acteurs en de originaliteit van het verhaal. Telkens denk je te weten wat er gaat komen, maar blijf je iedere keer weer -op het einde na- verrast door wat er nu weer gebeurt. De film lijkt alle elementen in zich te hebben om een leuke komedie te zijn: een origineel verhaal, een leuke cast en behoorlijke dosis humor. Maar hoe erg de spelers ook hun best doen om grappig over te komen en er het beste van te maken, lukt dat niet helemaal. Er is geen enkele vorm van chemie aanwezig en juist dat is de belangrijkste factor voor een goede lachfilm. Daarom is My Dad's Six Wives weer een typisch gevalletje; leuk geprobeerd, maar het is het nét niet.

My Dad's Six Wives

Regie: Howard Michael Gould
EAN: 8715664072127
Prijs: 9,99