Ontmoet Ben & Jerry!

Eten door Jet

Al vanaf de eerste dag dat Ben en Jerry in 1978 begonnen met de verkoop van ijs vanuit een vervallen benzinepomp in Burlington (Vermont) hadden ze één duidelijk standpunt: het allerbeste ijs maken op de meest verantwoordelijke manier. Niet alleen nemen, maar ook iets teruggeven. Verandering teweegbrengen. De koeien en de boeren blij maken. De bomen en het gras groener kleuren. De ijskappen in de vriezer stoppen.

Zelfs nu het merk wereldwijd bekend is en Ben & Jerry's allang niet meer alleen uit twee bebaarde hippies bestaat, geloven zij hierin. Binnen hun bedrijfsvoering komt dit gedachtegoed dan ook nog iedere dag op allerlei manieren tot uiting.

En het is natuurlijk ontzettend mooi dat zíj hier in geloven, maar het zou nog mooier zijn wanneer heel Nederland de kracht van 'geven' inziet en mensen spontaan beginnen te geven. Een complimentje aan een collega, een taart aan de buurvrouw of je spaargeld aan de plaatselijke kinderboerderij. Daarom start Ben & Jerry's op 22 februari een revolutie; de 'Givolution'!

Wat: Ludieke optocht door Amsterdam onder leiding van Ben Cohen en Jerry Greenfield.

Waarom: Deze actie vormt in de eerste plaats de officiële aftrap van de 'Givolution', maar daarnaast wordt er op deze dag groot nieuws aangekondigd!

Waar en Wanneer: De ludieke optocht gaat op maandag 22 februari door het centrum van Amsterdam, maar komt om 14.00 uur tot stilstand bij de scoopshop van Ben & Jerry's op de Leidsestraat nr 90. Hier delen de hippies gratis ijs uit aan hun fans en gaat de Givolution van start.

Dus alle Ben & Jerry's-lovers, sluit je aan bij de optocht of zorg ervoor dat je om 14:00 bij de scoopshop bent om je helden een handje te geven, met ze op de foto te gaan en natuurlijk om een gratis ijsje te eten. Can't wait!