Wii Your Shape

Media door Saar

Wat is het?
Haal die halters maar alvast van zolder, vanaf nu heb jij een personal coach die je streng aankijkt wanneer je met een zak chips op de bank wilt ploffen. In plaats daarvan is het tijd om in beweging te komen: sluit de bewegingsgevoelige camera aan op de USB-poort van je Wii, zet deze op je televisie en laat je lichaam scannen (Schiphol is er niets bij!). Your Shape analyseert je lijf en geeft een advies: welk lichaamsdeel zou wel wat extra getraind mogen worden?

Na deze heftige confrontatie  is het tijd voor een fitnesstest om te bekijken hoe fit je bent. Al je lichaamsdelen komen hierbij aan bod, zodat je een persoonlijk programma samen kunt stellen. Waar wil je aan werken, hoe vaak kun je het beste trainen en hoe lang? Verlies jij snel je drijfveer? Na iedere negende sessie worden je vooruitgang en fitheid gecheckt, een goede stok achter de deur!

Your Shape bevat erg veel oefeningen, zodat je met werkelijk ieder spiertje in je lijf aan de slag kunt. Of jij je nu richt op gewichtsverlies, lenigheid of het kweken van immense spierballen: het kan allemaal. De camera houdt je bewegingen goed in de gaten en je persoonlijke trainer stuurt je bij waar nodig. Ook wordt weergegeven welke apparaten - zoals een step of bal - je eventueel nodig hebt voor een oefening. Als je niet helemaal snapt hoe een bepaalde oefening uitgevoerd moet worden, kun je gemakkelijk een tutorial volgen: hierin doet de trainer alles in slow motion voor. Aan het einde van de training wordt je eindscore berekend: wat is je fitheidsniveau en hoe precies heb jij de oefeningen uitgevoerd?

Is het wat?
Je staat af en toe voor Jan-met-de-doedelzak te zwaaien omdat de camera je beweging niet oppikt, maar hé: iedere armzwaai is er één, right? Your Shape is ideaal om thuis mee te trainen: als je geen zin hebt om het hele programma te doorlopen of alleen je sixpack wilt trainen, kies je gewoon voor een 'speciale uitdaging': een specifiek onderdeel van het programma. Ook is het handig dat je andere sportactiviteiten mee kunt laten tellen als trainingssessie. Zo is het niet kiezen of delen tussen het één of het ander, je hebt zelf je eindscore in de hand. Het is echt heel erg leuk om je met dit spel uit te dagen en te zien dat je vooruitgaat: van C (matig) tot - hopelijk - A (uitstekend). Ook je huisgenoten kunnen meedoen, aangezien er ruimte is voor vier profielen. De tijd van slappe smoesjes is voorbij: durf jij de uitdaging aan?

Your Shape
Wii
EAN: 3307211655980
Prijs: 59,99