Wii: Dance on Broadway

Media door Susanne

Wat is het?
Dance on Broadway lijkt een beetje op het Wii-spel Just Dance. Met je Wii-controller in je hand doe je de bewegingen na die de dansers in het spel maken en daar krijg je punten voor. Lijkt simpel, maar het is af en toe nog best vermoeiend!

De twintig nummers die beschikbaar zijn komen onder andere uit de musicals Hair, Cabaret, Dreamgirls, Fame, Hairspray, The Lion King, The Sound of Music en Chicago. Een stuk of 30 muzikanten hebben de muziek ingespeeld en de dansende mensen op het scherm zijn gebaseerd op professionele dansers.

Hoe werkt het?
Je selecteert een nummer, en vervolgens één van de vier poppetjes. Met meerdere mensen spelen kan natuurlijk ook, maar dan heb je wel meerdere controllers nodig. Dan gaat het gordijn open en klinkt de muziek. Onderin het scherm staat een pijltje. Wanneer de dansicoontjes boven het pijltje zijn geschoven, is het de bedoeling dat je deze bewegingen nadoet. De controller registreert je beweging en geeft je punten. X, als je het fout doet, OK, wanneer het wel goed gaat en GREAT als je het helemaal perfect doet. Hoe vaker je achter elkaar OK of GREAT verdient, hoe meer punten je krijgt.

En, is het leuk?
Als redelijke musicalfan vond ik het heel erg leuk om te spelen. De liedjes waren heel herkenbaar en ik vond het fijn dat ze in het Engels waren ingezongen. Kleine kinderen kunnen de tekst helaas niet volgen, maar ze kunnen wel lekker in het rond dansen. De muziek was goed, hoewel ik wel moest wennen aan de stemmen. Dit zijn natuurlijk niet de stemmen van de mensen die ik op de podia heb gezien.

Wat betreft de dansjes is het nog best een uitdaging om het goed te doen. De dansicoontjes zijn niet zo heel duidelijk, en vaak weet ik niet zo goed wat ik nou precies moet doen. Gelukkig dansen de poppetjes lekker enthousiast mee en kan je die ook gewoon nadoen. Liedjes als Aquarius/Let The Sun Shine In en My Favourite Things zijn lekker relaxed om mee te dansen, maar Fame en You Can't Stop the Beat zijn nog hele work-outs door al het gespring. Maar wanneer je de bewegingen eenmaal door hebt, gaat het erg makkelijk.

Conclusie
Een superleuk spel voor de musicalfan. Alle bekende liedjes zitten erbij, met de (vereenvoudigde) choreografie uit de voorstellingen. Je kunt lekker met drie vriendinnen aan het dansen gaan, maar dan heb je wel redelijk wat ruimte nodig zodat je geen meubelstukken en lichaamsdelen beschadigt.

Dance on Broadway
Wii

EAN: 3307217917891
Prijs: