Say Wii for the Wii!

Media door Maresa

Even een korte introductie voor de mensen die het niet kennen: de Wii is vergelijkbaar met spelcomputers als de Playstation, de Nintendo (mocht je die nog kennen), de Xbox en de GameCube. Het enige verschil is de bediening. Waar je normaal een controller hebt, heb je nu een Wii-mote. Deze staat in verbinding met de sensorbar, die je op je tv zet. Geen draadjes nodig dus! Je beweegt met de Wii-mote en kunt alle spellen spelen die je maar wil.

Racespellen, zoals de bekende MarioKart Wii, krijgen nu een extra dimensie. Vroeger speelde je die spellen met je controller. Zoals veel mensen leunde ik dan met de controller heel erg naar rechts - sterker nog, mijn hele lichaam ging mee - ook al wist ik dat het spel alleen op de pijltjes van de controller reageerde. Maar nu heb je nog wat aan zo'n reflex ook! Leun naar rechts met je controller, en je auto gaat naar rechts. Eindelijk een spelcomputer die jou snapt!

Maar de mooiste uitvinding vind ik toch wel de Wii Fit. Als je in het bezit bent van een Wii, kun je het zogenaamde Balance Board kopen (zie foto). Dat is een plat, wit apparaat dat je neerzet en waar je vervolgens op gaat staan. Daarna meet de computer je Wii Fit-leeftijd. Heb je een gezond gewicht en doe je de balansoefeningen zoals het hoort, dan zul je de Wii Fit-leeftijd van 20 kunnen bereiken. Gaat het iets minder, wees dan niet verrast als je opeens boven de 50 bent.

Gelukkig kun je aan je conditie en je gewicht werken! Bij ondergewicht geeft de Wii Fit aan dat je het beste spieroefeningen kunt doen. Bij een normaal gewicht geeft hij tips om op dat gewicht te blijven. Bij overgewicht raadt hij de aerobics-oefeningen aan. Maar natuurlijk kan het ook zijn dat je de hele Wii Fit gewoon voor de lol hebt. Voor mij was het heel fijn dat je kon snowboarden, skischansspringen en hoelahoepen - zomaar in de woonkamer.

Dat is lang niet het enige. Zo ben ik laatst met wat vriendinnen druk aan het Wii-en geweest (ik voorspel alvast dat dit een nieuw werkwoord wordt). Een vriendin van mij had moeite met het steppen (ja, dat kan ook), dus deed ik gezellig met haar mee (zie foto). Vervolgens zijn we door de huiskamer gaan rennen met het joggen voor 2 personen (vriendin 3 keek lachend toe vanaf de bank, een glas wijn in de hand). Na het hoelahoepen, keeper zijn en nog wat halfslachtige yoga- en spiertrainingen te hebben gedaan, vonden we het wel weer mooi geweest. Maar we hadden wel een hele leuke avond gehad, waarbij onze lachspieren nog het meeste werden getraind (al scheelde het niet veel).

Kortom: de Wii Fit houdt je niet alleen fit, maar zorgt ook voor een leuk gespreksonderwerp ("Hè? Dus je kan echt skiën met dat ding?") en met vrienden kun je er de hele avond zoet mee zijn. Ik raad de Wii Fit van harte aan, aan iedereen die:

  • niet in de regen wil hardlopen maar toch iets aan zijn conditie wil doen;
  • het leuk vindt om te voetballen, skiën, snowboarden, yogaën, sporten, steppen, hoelahoepen, boksen of skischansspringen;
  • graag wil leren goed te ademen, staan, rust te nemen en in balans te blijven;
  • zijn/haar spieren te trainen;
  • graag computerspellen speelt;
  • bij schaamte gordijnen heeft zodat de buren niet naar binnen kijken en jou bizarre bewegingen ziet doen zonder te snappen waar dat nu voor dient.

Veel Wii-plezier!