Wall-E voor de Nintendo DS

Media door Joelle

Net als in de film speelt het spel zich af op de verlaten aarde, waar opruimrobot Wall-E eenzaam en alleen zijn dagen slijt met schoonmaken. Maar dan ontmoet hij EVE, een robot die de aarde onderzoekt op een teken van leven. EVE ontdekt dat Wall-E onbewust een manier heeft gevonden om de aarde weer een toekomst te geven. Samen beginnen ze aan een reis door het heelal om hun planeet te redden.

De veertien werelden bestaan voornamelijk uit een soort puzzels van rolbanden, machines en uitschuivende wanden. Door middel van het oppakken en gooien van verschillende kleuren blokjes moet je de uitgang zien te vinden. Onderweg moet je schakelaars omzetten, op hol geslagen elektronica uitschakelen en water ontwijken. Tussen de levels door bevinden zich knap gemaakte korte filmpjes, die de verhaallijn duidelijk maken.

Hoewel het doosje op de voorkant de leeftijdsaanduiding 3 aangeeft, kan het spel af en toe behoorlijk pittig zijn. Vooral het vliegen vereist wat behendigheid. Dat maakt het spel leuker voor volwassenen, maar minder geschikt voor je 7-jarige buurmeisje. Ook het werken met de camera gaat soms wat moeizaam: je moet constant draaien om te zien wat er om je heen gebeurt en in combinatie met furieuze pc's en agressieve bulldozers is dat niet altijd even handig.

Wall-E is zeker een vermakelijk spel met genoeg puzzels om je uren bezig te houden. Maar hoe gecharmeerd je ook bent van deze robot, toch blijft een licht gevoel van teleurstelling: had Nintendo hier met zo'n leuk verhaal niet net iets meer van kunnen maken? Iets meer variatie in de puzzels of een paar minigames hadden het spel zeker geen kwaad gedaan. Jammer, een gemiste kans voor Nintendo.

Nintendo DS: Wall-E
EAN: 4005209105767
Prijs: 44,99