CD: Jamie Cullum - The Pursuit

Media door Jet

Jamie
De Britse jazzpianist en -zanger Jamie Cullum bracht op negentienjarige leeftijd zijn eerste album uit: Heard It All Before. Toch moest Jamie nog vier jaar wachten totdat hij echt doorbrak bij het grote publiek met zijn album Twentysomething. In Nederland werd de zanger bekend door een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival in 2004. Na het uitbrengen en het promoten van zijn succesvolle vierde album Catching Tales, besloot Jamie even een break te nemen en zich te richten op andere (uiteraard wel muzikale) zaken. Ook liet hij een eigen studio bouwen vlakbij zijn huis in Londen. Jamie is zeer gelukkig in de liefde met zijn vriendin Sophie Dahl (ze is ruim 12 centimeter langer dan de kleine zanger), met wie hij onlangs in het huwelijksbootje stapte. Nu is Jamie terug van weggeweest met een nieuw album, is het wat?

The Pursuit
Voor zijn nieuwe album The Pursuit heeft Jamie met nieuwe muzikanten en een andere producer gewerkt. De reden? Hij wilde zichzelf vernieuwen en herhaling voorkomen. En daar is hij zeker in geslaagd! De nummers zijn fris en met iets minder jazz en meer moderne invloeden anders dan anders. Uiteraard zijn de stijlen wel op een perfecte manier met elkaar versmolten! Ook op deze plaat steekt Jamie weer een poppy nummer in een jazzy jasje. Eerder was het Frontin' van N*E*R*D's Pharrell, dit keer wordt Don't Stop The Music van Rihanna op een briljante manier gecoverd. Andere nummers die mij zeer goed in de oren klinken zijn het aanstekelijke I'm All Over It, het prachtige Wheels en het jazzy Just One Of Those Things; ook op You And Me Are Gone swing ik van mijn stoel. Uiteraard ontbreken de vliegensvlugge vingertjes van meneer Cullum op de piano niet: wat kan deze man toch pianospelen!

Dus...
The Pursuit is een heerlijk album waarop Jamie een andere, meer diverse kant van zichzelf laat horen. Een mix tussen jazz, pop en rock; zelf latino-invloeden hoor je voorbij komen! En het blijft gewoon verbazingwekkend wat voor geluid uit zo'n klein 'mannetje' kan komen, petje af voor Jamie!

The Pursuit
Jamie Cullum
EAN: 0602527133027
Prijs: 17,99