DVD: I Hate Valentine's Day

Media door Joelle

Het verhaal
Valentijnsdag is voor Genevieve de mooiste dag van het jaar, want als bloemist doet ze altijd goede zaken. Maar zelf gelooft ze niet zo in de ware liefde, of vaste relaties. Maximaal vijf dates met dezelfde man, net zolang tot de romantiek vervliegt, en dan door naar de volgende: dat is haar strategie. Maar dan ontmoet ze Greg, die het restaurant verderop in de straat koopt en omtovert tot een tapasbar. Greg, die door zijn te grote vertrouwen in vrouwen vaker gedumpt is dan hem lief is, is meteen enthousiast over haar geen-relatie-plan. Maar dan raken Genevieve en Greg écht verliefd. Houdt Genevieve zich aan haar eigen regels, of kan ze haar bindingsangst toch laten gaan?

En?
Er is iets vreemds aan de hand met I Hate Valentine's Day. Alle ingrediënten voor een goede romantische komedie zijn aanwezig: Nia Vardalos en John Corbett, hét gouden koppel uit My Big Fat Greek Wedding, een stel grappige homovrienden, een leuk script... En toch werkt het niet. Zo goed als de chemie tussen Vardalos en Corbett in My Big Fat Greek Wedding was, zo weinig overtuigt hun samenspel nu.

Hoewel de acteurs duidelijk hun best doen om een humoristische film neer te zetten, missen de echte grappen en zijn de bijrolspelers het steeds nét niet. Zo is het karakter van Genevieves vriendin - die zich bij de eerste date al meteen stort op het maken van plakboeken en de complete stamboom van de man in kwestie heeft gegoogled voordat hij ook maar één drankje heeft kunnen bestellen - ontzettend leuk bedacht, maar de sfeer in de film is zo gemaakt dat ze niet overtuigend overkomt. In combinatie met Genevieve's constante tandpastaglimlach en de net té blije achtergrondmuziek gaat de film al gauw irriteren, en helaas houdt dat gevoel niet meer op. Jammer, een gemiste kans voor wat een heel fijne feel good-movie had kunnen zijn.

I Hate Valentine's Day
Regie: Nia Vardalos
EAN: 8715664068946
Prijs: 9,99