Suzanne Vermeer - Après-ski

Media door Lot

Suzanne Vermeer (een pseudoniem) werd geboren in Nijmegen en verhuisde op tienjarige leeftijd met haar ouders naar Amsterdam. Ze studeerde Spaans aan de Universiteit van Amsterdam en trok na haar studie naar Barcelona, waar ze nu nog steeds woont en werkzaam is. Suzanne staat na All-inclusive, De Vlucht, Zomertijd en Cruise bekend als dé auteur van de Nederlandse vakantiethriller.

Het verhaal
In het huis van de familie Dijkstra is de spanning om te snijden. Na een verbroken relatie woont de 23-jarige Manon weer thuis. Haar ouders en jongere zus Fleur, die in alles haar tegenpool is, vinden haar maar een losbol die niet veel in het leven serieus aanpakt. Toch gaan ze, volgens traditie, ook dit jaar weer met het hele gezin op wintersport naar Oostenrijk.

Op de tweede vakantiedag in Zell am See wordt de blauwe piste ontregeld door een snowboarder die dwars door een skiklasje heen schiet. Manon aarzelt geen seconde en redt een klein meisje dat recht op de zwarte piste afstormt. Door deze reddingsactie valt Manon op bij een plaatselijke skischool, waar ze door de leiding gevraagd wordt om voor hen te komen werken. Het ongeval op de piste is het begin van een serie akelige incidenten. Een avontuur waar Manon vol goede moed aan begon, krijgt een vreemde wending...

En?
Na het lezen van meerdere titels van Suzanne Vermeer ging ik graag zitten voor haar laatste nieuwe boek: Après-ski. Het boek leest makkelijk, met eenvoudige zinnen en veel vaak korte dialogen. Het boek is herkenbaar voor mensen die van wintersport houden, Suzanne schrijft levendig over de knusse wintersportsfeer.

Jammer genoeg komt het boek erg traag op gang, je maakt zonder enige reden kennis met alle leden van het gezin voordat het verhaal zich daadwerkelijk gaat afspelen. Waarom blijft een raadsel, want de gezinsleden van Manon spelen een rol op de achtergrond. Hier kon ik me overheen zetten, meer moeite had ik echter met de voorspelbaarheid van dit boek. Als lezer werd ik op geen enkele manier verrast door Suzanne. Alles wordt nadrukkelijk in stelling gebracht in een voorspelbaar verhaal.

Tegen het eind van het boek wordt het enigszins spannend, tijdens een wilde achtervolgingsscène door bergen en over de piste. Voor mij helaas iets te laat, daarom zou ik dit boek ook geen thriller willen noemen. Laat de schrijfster het bij de 'zomerthrillers' houden, daarvan is All-inclusive nog steeds mijn favoriet.

Après-ski
Suzanne Vermeer

ISBN: 9789022994801
Prijs: 15,00
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers