Chinouk Thijssen - Hopeloze prinses

Media door Eline_B

Chinouk Thijssen is in 1983 geboren in Rotterdam en heeft vanaf haar vierde een carrière in dans nagestreefd. Helaas komt daar op haar zestiende een eind aan als ze een blessure oploopt. Voordeel is dat ze weer tijd heeft om te schrijven, een verloren passie. En dat doet ze goed. Chinouk Thijssen is druk bezig zichzelf op de schrijverskaart te zetten. Naast haar baan als freelance redactrice, schrijft ze recensies, columns en korte verhalen. Haar eerste thriller is onlangs gepubliceerd: Liefdesduivel. Dit boek bezorgde Chinouk een nominatie voor de Nieuwe Schrijversprijs. Hopeloze Prinses is haar eerste verhalenbundel waarin ze haar 60 beste, leukste en grappigste columns samenvoegt. De columns zijn voor verschillende websites geschreven en in verschillende tijden: de een recent, de ander van een paar jaar geleden.

In Hopeloze prinses drijft Chinouk vooral de spot met zichzelf. De titel verraad de samenhang van het boek: Chinouk ziet zichzelf als een prinses, maar de wereld lijkt dit soms te vergeten. De onderwerpen die ze bespreekt gaan veelal over haar al dan niet prinsessenbestaan en waar ze tegenaan loopt. Heel veel herkenbare situaties! Beauty en fashion zijn onderwerpen die veel terugkomen, maar Chinouk schrijft ook over serieuzere dingen, zoals criminaliteit en de schrijverswereld. Maar bovenal gaat het boek over dromen. Dromen die we allemaal hebben en waar we soms dat extraatje uithalen om de dag weer door te komen. 

Als je houdt van boeken waarbij je je gedachtes even op nul kan zetten, dan is dit zeker een boek om te lezen. Verwacht geen hoogstaande teksten en verwacht ook niet dat serieuze onderwerpen erg diep worden beschreven. Dit is een boek voor op de bank, met een lekkere kop thee en een hapje. Even nergens aan denken en meegaan in de wereld van Chinouk, die voor ons allemaal herkenbaar is. 

Wil je meer weten over Chinouk, dan kun je haar website bezoeken: www.chinoukthijssen.nl

Hopeloze prinses
Chinouk Thijssen

ISBN: 9789048410057
Prijs: 16,95 euro
UItgever: Free Musketeers