Lingerie van boomschors en tomaten

Mode & trends door Jet

Zo is groene lingerie heerlijk zacht, beter voor je lijf (hypo-allergeen) en beter voor het milieu!

watMooi heeft dit voorjaar de collectie duurzame lingerie flink uitgebreid met vier internationale merken en heeft daarmee de grootste online collectie groene lingerie.

Zoals de lingerie van het Franse label g=9.8, de stof wordt gemaakt van dennenhout. Het hout wordt gewonnen door bomen te snoeien (zodat de bomen zelf kunnen doorgroeien) en met een speciaal (biologisch) proces wordt het hout omgezet in vezels die samen met elastan een bijzonder sterke en duurzame stof opleveren.

Het label Peau-Ethique is een jong Frans bedrijf dat de allerleukste lingerie wil maken op een manier die niet schadelijk is voor het milieu en met respect voor alle mensen. Biologisch katoen wordt verbouwd zonder chemicaliën en is een logische keuze voor Peau-Ethique: het is zachter, zit beter en is veel beter voor het milieu en je huid.

Eco Boudoir is een sexy eco-lingerielijn met ontwerpen van bamboe en 100% organic zijde. Zij gebruiken watergedragen, niet vervuilende kleurstoffen met natuurlijke ingrediënten als tomaten en bessen. De lingerie wordt Fair Trade geproduceerd.

Kijk voor meer informatie over deze groene collecties op de website van watMooi!