Varkenshaasje in bladerdeeg

Eten door Jet

Het gekke is dat ik varkenshaas best lekker vind, maar toch bereid ik het nooit in de keuken. Ik heb ook een lange tijd gedacht dat varkenhaas heel vet en ongezond was, maar toen ik hoorde dat dit vleesje slechts 3% vet bevat en net zo mager is als kip, was ik om... En ging ik op zoek naar een lekker receptje. Dit gerecht is misschien niet heel mager, maar wel heel lekker!

Varkenshaasje met MonChou en pijnboompitten in bladerdeeg
(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?
4 kleine varkenshaasjes van ca. 100 gr
75 gr geraspte oude kaas
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl tijm
100 gr MonChou
zout en peper
30 gr pijnboompitten
25 gr boter
6 plakjes diepvriesbladerdeeg

Hoe maak je het?

  • Prak de geraspte kaas, paprikapoeder en tijm door de Mon Chou en voeg naar smaak zout en peper toe. Rooster de pijnboompitten en roer ze door het kaasmengsel.
  • Snijd de varkenshaasjes in de lengte open. Verdeel het kaasmengsel over het vlees en klap het dicht. Steek de openingen dicht met houten cocktailprikkers. 
  • Verhit de boter in een koekpan en bak de varkenshaasjes snel rondom bruin. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden; laat intussen het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de cocktailprikkers uit het vlees. 
  • Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak de 4 helften met wat water vast aan de andere 4 plakjes deeg, zodat je een groter plakje krijgt. Verpak de varkenshaasjes elk in een stukje deeg, druk de randen stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak het vleespakketje in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudruin en gaar.

EetZE!

Bron: Smulweb.nl