Moonboots, check. Bontmuts, check.

Reizen door Redactie Ze.nl

Dat 2010 koud zal beginnen is duidelijk. De precieze weersverwachting voor de aankomende maanden? Zo'n -10 graden Celsius (of nog kouder) en veel sneeuw.  Maar hé, winter is het toch in Nederland en ik houd er wel van als iets goed gebeurt. Nu heb ik tenminste écht een goed excuus om UGGs te kopen.

Na mijn middelbare school heb ik een half jaar gebackpackt door Australië. Terug in Nederland wist ik het al: reizen zit in mijn bloed. Een nieuwe reis kon natuurlijk niet uitblijven. Toen bleek dat ik in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en Ryerson University tijdelijk in het buitenland kon studeren, was het zo klaar als een klontje. Bye bye Holland, hello Canada. Het thuisfront vindt dit alles minder geslaagd. Die hebben mij het liefst op knuffelafstand.

In Toronto verblijf ik zo'n vier maanden in een huge studentencomplex midden in het centrum, inclusief poolkamer, sportruimte, sauna én naaiatelier. Wat ik van Toronto verwacht? Een bruisende wereldstad met ijskoude temperaturen en veel ijshockey (lees: mannen bekijken die zweten en stoer doen). Verder beren in de natuur rondom de stad, alcoholische versnaperingen met Canadese studenten die bijna alle drankspelletjes kennen, feesten tijdens wintercarnaval en een tripje naar New York, dat om de hoek ligt. Oh ja, er wordt natuurlijk ook nog een beetje gestudeerd, want ik ga mij storten op tv- en modevakken.

Wat ik zo'n beetje doe als ik niet aan het dromen ben over mijn volgende reis? Dan studeer ik Journalistiek in Utrecht. Chill ik mijn huisje in Amsterdam of maak ik de stad onveilig. Verder blijf ik in vorm door te voetballen, probeer ik mijn kleren op te leuken met de naaimachine, zit ik regelmatig verstopt achter mijn fotocamera en schrijf ik over alles wat er om mij heen gebeurt.

Over al mijn leukste, gekste, mooiste ervaringen zal ik regelmatig op Ze.nl posten, mét foto's! Maar nu is het tijd om mijn koffers te pakken. De stapel warme truien die klaar ligt, reikt inmiddels bijna tot het plafond. Wat nog meer? Moonboots, check. Bontmuts, check. Kom maar op met die sneeuwstorm!