Heerlijke pittige wortelsoep

Eten door Martine

Je kunt de soep maken als lekker tussendoortje, maar natuurlijk ook als avondeten. Je kunt het heerlijke maaltje nog smakelijker maken door er wat knapperige broodjes bij te serveren!

Voor 4 kommen heb je nodig:

  • 600 gr winterpeen
  • flinke theelepel sambal (of meer als je durft..)
  • theelepel gemalen komijn
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 2 uien
  • zout / peper
  • pot tuinbonen
  • (olijf)olie
  • cherrytomaatjes, gehalveerd

1. Maak de groentebouillon klaar (2 bouillonblokjes op 1 liter water).
2. Hak de uien fijn.
3. Snijd de winterpeen in stukjes of plakjes.

Doe een paar eetlepels olie in de pan en laat dit goed heet worden. Fruit de fijngehakte uien in de olie. Voeg vervolgens de sambal en komijn toe en laat dit nog een minuutje meebakken.

Doe vervolgens de bouillon en winterpeen bij het geheel en breng het aan de kook. Laat dit tien minuten doorkoken. Pureer met een staafmixer de zachtgekookte winterpeen en breng de soep vervolgens opnieuw aan de kook. Laat de (uitgelekte) tuinbonen een paar minuten mee verwarmen en voeg voor de frisheid en voor wat kleur wat gehalveerde cherrytomaatjes toe. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen. 

Eet smakelijk!