Man aan het woord: Zullen we?

Lifestyle door Redactie Ze.nl

"Mijn lul leidt een eigen leven, onafhankelijk van mijn hersenen." De verkondiger van deze wijsheid was Herman Brood: muzikant, junk, schilder, alcoholist, vrijbuiter.

Deze uitspraak spookt reeds een aantal dagen door mijn hoofd en laat mij niet los. Als het gaat over vreemdgaan lijkt het veelal alsof alleen de mannelijke bevolking zich ledig houdt met het bedrijven van deze activiteit. Ofwel zijn al die mannen homo en dan klopt de stelling, ofwel moeten er toch ook een hoop vrouwelijke leden deelnemen aan dit gebeuren.

U gaat mij toch niet op de mouw spelden dat als U een knap mannelijk exemplaar opmerkt dat U daar nooit geen enkel gevoel of gedachte bij produceert? Als hij ook nog aangenaam, intelligent en nog meer positiefs blijkt te zijn, dat U nog nooit in de verleiding gekomen bent om met zo iemand een nummertje op te voeren?

Wat ik wel geloof, is dat een vrouw veel gedetailleerder tewerk gaat en de pakkans tot een minimum herleidt, terwijl de man dommer is.

"Mocht ik een vrouw zijn, dan werd ik een hoer. Ik ben gek op sex." De verkondiger van deze woorden was ik toen ik 21 jaren oud was. De achterliggende gedachte bij deze zin was, los van het willen van veel sex, dat vrouwen veel makkelijker een man kunnen oppikken dan een man een vrouw. Hoe we het draaien of keren, een vrouw wordt altijd graag verleid, terwijl de man nog steeds op jacht gaat. Een vrouw is ook hier geraffineerder dan een man. Een paar blikken in de richting van de gewilde man zijn voldoende om hem aan te moedigen opdat hij het zou aandurven U aan te spreken, U mag altijd reageren als ik het mis heb. Wel beleefd blijven.

Prachtig zou ik het vinden, mocht U mij uit mijn leiden willen verlossen en mij bevestigen wat ik hierboven neerpen klopt of niet. Wel kan ik reeds meedelen als U beweert dat het onzin is ik U niet zal geloven. Ik wens U nog een gezellige dag en ga geen huwelijken breken.

Tom Lievens