WIN: De Muts van '63

Winacties door Redactie Ze.nl

Nu de bioscoopfilm De Hel van '63 gemaakt is, heeft Unox als eerbetoon aan de helden van toen De Muts van '63 geproduceerd. De Muts is gebaseerd op de muts waarmee Reinier Paping in 1963 de Elfstedentocht won. Voor deze muts hebben ze ook een filmtrailer gemaakt, die geregisseerd is door Steven de Jong (Regisseur De Hel van '63) en waarin de drie helden, Reinier Paping (de nummer 1), Jan Uitham (nummer 2) en Jeen van den Berg (nummer 3) een rol spelen.

Nu kunnen alle Nederlanders een beetje meegenieten van dat gevoel van 1963... maar natuurlijk wel met warme oren. Want: "Kou zit tussen je oren, dus je kunt maar beter wat warms opzetten," aldus Reinier Paping.

De muts
De eerste prent waarop de zogenaamde 'duivelsmuts' is te zien, stamt uit 1934. Bijna 30 jaar later werd de muts door Reinier Paping gedragen tijdens de 'tocht der tochten'. Om hem nog beter tegen de kou te beschermen, maakte zijn vrouw Joke twee koordjes aan de muts. Zo bleven zijn oren ondanks de sterke wind toch goed warm. Dat daar nooit eerder aan was gedacht. Vanaf 1963 werd de muts ongekend populair. Ook de schaatsers Ard Schenk en Atje Keulen-Deelstra raakten eraan verknocht.

Ze.nl mag enkele mutsen weggeven! Om kans te maken op deze prijs, moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.

De prijsvraag loopt tot en met 29 december 2009. Door mee te doen aan de winactie, meld je je automatisch aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Ze.nl.