CD: Tori Amos - Midwinter Graces

Media door Redactie Ze.nl

De voorkant van het album doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een new age-achtige zangeres, of misschien wel een christelijke album, want Tori staat afgebeeld als een mix van een engel en een godin. Toepasselijk bij de muziek op het album, ware het niet dat de achtergrond dan weer een zomers idee geeft. Apart, en dus ben ik nog nieuwsgieriger naar het album.

Midwinter Graces staat dus vol met bekende, minder bekende en nieuwe nummers die typisch zijn voor Kerstmis en de winter. Veel bekende nummers zijn door Tori Amos enigszins herschreven en zo in een eigen vorm gegoten. Alleen Silent Night, Holy Night heeft ze niet aangepast, wat misschien ook wel een goed idee is aangezien dit voor veel mensen een typisch kerstnummer is waaraan niets veranderd hoeft te worden.

Al bij het eerste nummer blijkt dat Tori een erg goede zangeres is. Ze zingt haar teksten loepzuiver en heeft een aangename stem om naar te luisteren. De muziek zelf zit erg goed in elkaar en zal zeker zorgen voor het kerstgevoel. Maar erg bijzonder is het allemaal niet. Ik kan me niet echt aan de gedachte onttrekken dat dit de zoveelste kerst-cd is, ditmaal voor de verandering dan eens niet met Mariah Carey en Wham!.

Als liefhebber van stevige rock ben ik sowieso misschien niet de aangewezen persoon om deze cd te recenseren. Het is mij allemaal net iets te rustig, net iets te saai, wat niet wegneemt -nogmaals- dat Tori Amos een ontzettend goede zangeres is. Ik zou deze cd misschien wel opzetten als achtergrondmuziek tijdens een kerstdiner, maar dan niet te hard.

Midwinter Graces
Tori Amos

EAN: 0602527234496
Prijs: 22,99 (2 disks)