DVD: Brüno

Media door Jet

Het verhaal
De extravagante homoseksuele Brüno is het helemaal: met zijn tv-show Funkyzeit mit Brüno vertelt hij alle Oostenrijkers wat 'in' en 'aus' is op het gebied van mode en zit hij standaard front row bij alle grote shows. Totdat hij door een ongelukje wordt verbannen uit the fashion scene. Als Brüno dan ook nog eens wordt gedumpt door zijn vriendje (een Aziatische steward van klein formaat), zit hij er helemaal doorheen en besluit hij naar Amerika af te reizen om daar zijn geluk te zoeken. Hij wordt bijgestaan door de ex-assistent van zijn ex-assistent Lutz, die smoorverliefd op hem is. Brüno heeft slechts één doel voor ogen: wereldberoemd worden! En daar doet hij werkelijk alles voor: hij interviewt celebs, bedenkt een eigen tv-show, adopteert (net als Madonna en Angelina Jolie) een zwart kindje, probeert een sekstape op te nemen, het Palestijnse conflict op te lossen, alles met weinig succes... Brüno beseft zich dat hij moet veranderen; hij moet heteroseksueel worden. Dat gaat hem goed af, maar voelt hij niet meer voor Lutz dan hij zelf wil toegeven? En gaat het Brüno nog lukken om beroemd te worden?

En?
Ik vind Sacha Baron Cohen en zijn typetjes geweldig, maar deze film vond ik toch een beetje tegenvallen. Is Borat nog ergens schattig en naïef, is Brüno gewoon een onwijs nare relnicht! Sommige acties die hij onderneemt (en de ranzige beelden erbij) gaan net iets te ver en de reacties van die homofobe Amerikanen erbij vormen geen fijn plaatje. Natuurlijk moest ik op sommige momenten hard lachen, maar vaker had ik last van plaatsvervangende schaamte. Ik denk dat vele mensen deze film tenenkrommend zullen bekijken!

Het is wel weer super interessant en shockerend om te zien hoe die gekke Amerikanen reageren op bepaalde situaties. In één scene zie je bijvoorbeeld dat sommige ouders er alles voor over hebben dat hun baby beroemd wordt: zelfs als hij/zij daarvoor moet poseren met wespen, als concentratiekampbewaker, hangend aan een kruis of moet afvallen (en er zelfs liposuctie voor moet ondergaan). Ze zijn tot alles bereid, vreselijk om te zien!

Brüno laat dus weer goed zien hoe bekrompen en gestoord sommige (vooral Amerikaanse) mensen zijn en dat maakt de film zeker interessant. Maar voor de humor en grapjes hoef je het niet (echt) te doen.

Lees hier ook hoe Brüno opschudding veroorzaakte in Amsterdam!

Brüno
Regie: Larry Charles
EAN: 5050582704488
Prijs: 16,99