Winkelwensen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Het Rotterdamse winkelgebied is een walhalla met alles wat het modehart begeert. Er zijn drie H&M's, twee Zara's, een Bershka, verschillende Vero Moda's, een River Island en zelfs een New Look. Even buiten het centrum hebben we zelfs sinds een jaar een Primark. Voor degene die nog geen kennis hebben gemaakt met dit fenomeen even een korte uitleg... Primark is een Ierse winkelketen, opgericht in 1969. Ze hebben in totaal 190 winkels, voornamelijk in Engeland en Ierland. De eerste Primark-store opende op 1 december in Rotterdam. Het bedrijf zet zichzelf neer als kledingwinkel met modieuze kleding en concurrerende prijzen. En goedkoop is het! Je kunt naar buiten lopen met een overvolle tas voor zo'n 100 euro. En dan heb je veel! Tassen, jassen, accessoires, schoenen, jurkjes en broeken; alles is te koop voor spotprijzen. De collectie wisselt vaak en de kleding is dan ook altijd trendgericht. Een waarschuwing, als je niet tegen drukte en chaos kan, ga dan niet. Of heel vroeg, want echt netjes of rustig is het nooit bij Primark.

Toch lijkt het gras altijd groener bij de buren, want ik wil meer, meer, meer! Zo heb ik een verlanglijstje met winkels die de overtocht naar Nederland liever vandaag dan morgen mogen maken.

Allereerst Topshop. Topshop is fantastisch! Op Oxford Street in Londen maakte ik een aantal jaren geleden voor het eerst kennis met deze fantastische winkel. Uren heb ik er rondgelopen en mijn ogen uitgekeken. Ze hebben er werkelijk alles. Super mooie jeans, skyhigh hoge hakken, jurkjes en jasjes. Daarnaast ontwerpt supermodel Kate Moss ook voor deze keten en vliegt haar collectie iedere keer weer de winkel uit. Op de website van Topshop kun je je vergapen aan de collectie en is het sinds kort ook mogelijk voor ons als Nederlandse meisjes om deze kleding te bestellen.

In het hoge noorden zit het jaloersmakende Gina Tricot. Deze winkel heb ik nog niet in levende lijve mogen aanschouwen, maar de items op verschillende Zweedse en Noorse modeblogs zeggen mij genoeg: hebben! Gina Tricot is te vinden in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Het aanbod is een mix tussen H&M en Zara en lijkt zo van de catwalk gerold te zijn. De prijzen daarentegen zijn veel aardiger voor je portemonnee. Kijk en geniet op de website of boek een ticket naar onze noorderburen.

Iets dichter bij huis, in Antwerpen, zit Urban Outfitters. Het pand is prachtig en de collectie nog beter. Ze verkopen er een combinatie van kleding en accessoires en gadgets voor in huis. Alles heeft een enorm must-have-gehalte en om zonder iets naar buiten lopen is bijna onmogelijk. De prijzen zijn wel iets hoger dan de gemiddelde H&M- of Zara-aankoop, maar de kwaliteit en de originaliteit van de kleding maakt veel goed. Ze hebben ook een klein vintage hoekje in de winkel, waar super gave Levi's en mooie eighties colbertjes hangen. Echt een winkel dus die ik graag naar Nederland zie komen.

Tot slot het Amerikaanse Forever 21. Ook als je geen 21 meer bent is deze winkel een must-see. Op de webshop zie ik een geweldige collectie voorbij komen die ik graag een keer in het echt zou willen bekijken en passen. Ook dit is weer zo'n winkel waar je letterlijk meteen aan verkocht raakt. De collectie is super uitgebreid, je kunt er slagen voor tassen, schoenen, jassen, jeans of leuke tops. Ze hebben het allemaal. Dus mocht je naar Amerika gaan, sla Forever 21 dan niet over. Je kunt de storelocator hier vinden. Geen US-tripje in het verschiet? Dan kun je hier online winkelen.

Ik kan wel een paar panden aanwijzen waar ik al deze fantastische ketens graag zou zien settelen. Tot die tijd is een weekendje shoppen in Antwerpen, Londen, Kopenhagen of New York zeker een goede vervanging.

Heb jij ook winkels waar je na een shoptripje in het buitenland heimwee naar hebt? Welke winkels zou je graag binnen handbereik in eigen land zien?