Musthave: Sexy Tweed!

Mode & trends door Redactie Ze.nl


Is het eigenlijk iets typisch Engels? Je zou kunnen zeggen van wel. Hoewel, ook aan de warme kant van de wereld zie je deze Britse klassiek landelijke stijl, kijk maar naar de website van Uggaustralia. Het lijkt wel constant herfst in Australië.

De Tweed stijl krijgt nu wel een meer stedelijke update; Tweed is sexy geworden, slank en op maat gesneden. De look is meer verfrissend en knus dan duf en mossig. Prachtige winterweefsels gecombineerd met wollen dikke vesten, shawls en mooie leren tassen en riemen. Comfortabele stoffen en rijke warme kleuren.

De schoenen die hier perfect bij passen zijn natuurlijk de ook zo typisch Britse Oxford schoenen. Een Oxford schoen is eigenlijk een leren veterschoen voor heren. De schoen verscheen oorspronkelijk in Schotland en Ierland, waar ze af en toe Balmorals worden genoemd. Het ontwerp van de schoen is meestal glad en eenvoudig, maar ze kunnen ook een aantal kleine versieringen of perforaties hebben, dan noem je ze Brogues.

In de roaring twenties periode ontdeden de vrouwen zich voorgoed van het korset, de haren werden massaal kort geknipt en de rok reikte zelfs een moment boven de knieën. De garçonne, het ‘jongensmeisje’, was geboren: de androgyne, werkende vrouw met de aantrekkelijkheid van de femme fatale. In die tijd zie je dan ook de eerste vrouwen die mannelijk kledingstukken en schoenen gingen dragen.

Voor vrouwen is er nu behoorlijk wat keuze in deze winterse stijl met mannelijke twist. Je kunt kiezen uit de platte hak versie die nog het meest op de herenschoen lijkt. Maar leuker zijn natuurlijk de variaties met een hakje. Nederland kent niet echt veel landgoederen met Country Houses, desalniettemin vind ik dat deze schoenentrend ook prima past bij de Nederlandse vrouw.

Op de website Myfavouriteshoes.nl kun je dagelijks leuke artikelen lezen over vrouwen en hun liefde voor schoenen.

Met dank aan Anthropologie