Tips om er slanker uit te zien

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Te snel afvallen, kan zorgen voor een jojo-effect. Een halve tot één kilo per week kan wel. Het nadeel hiervan is dat het voor je gevoel niet altijd snel genoeg gaat. Daarom hieronder een aantal kledingtips die je helpen om er per direct slanker uit te zien.

  • Stevige mensen dragen vaak wijde kleding om hun buikje te verhullen. Helaas is het zo dat wijde kleding je nog dikker doet lijken. Vermijd dus dit soort kleding en probeer eens iets strakkers.
  • Een alom bekend feit is: zwart kleedt af. Helaas kan niet iedereen deze kleur hebben of vindt niet iedereen dit vrolijk genoeg. Ook donkerbruin, -groen en -blauw werken flatterend. Dit zorgt toch voor iets meer kleur in je leven.
  • Een V-hals of in ieder geval een open hals (hierbij kun je dus ook aan een boothals of een lagere rondehals denken) doet wonderen. Het laat je langer lijken en het zorgt voor een break waardoor je slanker lijkt.
  • Kleding waar erg veel stretch in zit, is geen goede keuze. Deze stof gaat namelijk makkelijk tussen voegen en rolletjes zitten. Je kunt beter kiezen voor bijvoorbeeld katoen. Dit valt mooi om je lichaam en zal meer verdoezelen.
  • Grote accessoires! Denk hierbij aan armbanden en ringen, maar ook een grote tas doet wonderen. Bovendien is dat erg handig, want er past ook nog eens veel in.
  • Kleding zonder ruches, frutsels en tierelantijntjes is de beste keuze. Deze zorgen namelijk voor nog meer volume. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.
  • Draag kleding die qua kleur overeenkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een broek, riem en schoenen in dezelfde kleur. Dit maakt je langer en hiermee ook slanker.
  • Een sjaal of ketting leidt de aandacht af van het geheel. Ook dit is een breekpunt, het maakt je lichaam verticaal langgerekter en het geeft mensen dus het beeld dat je langer bent.
  • Ondergoed in een goede maat doet wonderen. Het is hierbij van belang dat het niet te strak zit. Ook een goede beha is belangrijk; het kan je lichaamsvorm erg veranderen. De verkoopsters in de winkel kunnen je heel goed adviseren.
  • Ook wil ik jullie nog meegeven dat kleding in de goede maat een van de belangrijkste tips is. Te strak tekent en te wijd, zoals hierboven al genoemd, geeft mensen het gevoel dat er meer kilo's aanzitten dan in werkelijkheid het geval is.

Tenslotte wil ik nog zeggen dat uitstraling en verzorging de belangrijkste factoren zijn voor hoe je op iemand overkomt. Ga niet onzeker in een hoekje zitten maar besef hoe mooi je bent en geniet van het leven. Veel succes en ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips!

Dit artikel is geschreven door Tessa Stroet, voedingsdeskundige van www.valtaf.nl.