Frans Molenaar over de bril

Mode & trends door Jet

Wat kan een bril toevoegen aan een outfit?
"Een bril maakt een outfit af, compleet, zoals bijvoorbeeld ook een tas of een mooi paar schoenen kan doen. Het werkt echter alleen, als alles goed op elkaar is afgestemd."

Is de bril onmisbaar op fashiongebied?
"Een bril is niet echt onmisbaar, maar kan een toevoeging zijn. Ik vind een mooie zonnebril echter wel onmisbaar!"

Waarom kiest u zelf voor een bril en niet voor lenzen?
"Ik heb een lang gezicht; een bril breekt."

Hoeveel monturen zou elke brildagende vrouw moeten bezitten?
"Ik zou adviseren om toch wel minimaal 5 à 10 verschillende brillen te hebben, zodat je voor elke gelegenheid een andere kunt kiezen. Welk model is afhankelijk van je stijl en je outfit."

Welk model bril is uw all time favourite?
"Het klassieke schildpadmontuur."

Hoe ziet de bril van de toekomst eruit volgens u?
"Dat vind ik heel moeilijk om te zeggen. Ik verwacht wel dat het assortiment zal toenemen op het gebied van kleuren en monturen en dat doordat ook de populariteit zal toenemen."

Zal de bril door alle technologie van tegenwoordig (laseren) ooit helemaal zal verdwijnen?
"Nee, ik verwacht juist dat men, omdat de bril steeds meer als mode-accessoire wordt beschouwd, sneller en vaker een bril zal aanschaffen, om die te combineren met een outfit."
 
Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Pearle Opticiens mocht heel Nederland in een online brillenwedstrijd aangeven welke retrobril ze graag terug wilden zien uit vijf decennia brillen. Couturier Frans Molenaar heeft afgelopen maandag 24 november bekend gemaakt welk montuur als winnaar uit de bus is gekomen. Het zwarte montuur uit de jaren '70 (zie foto) heeft gewonnen en zal medio 2010 opnieuw in productie worden genomen.

Kijk voor meer informatie op de website van Pearle!