WIN: Ellen ten Damme - Durf Jij?

Winacties door Redactie Ze.nl

Na drie albums in het Engels werd het gewoon tijd voor iets nieuws, vond singer/songwriter Ellen ten Damme. Enkele ontmoetingen met Ilja Pfeijffer later, stond de theatertour met louter Nederlandstalige liedjes in de steigers. Twaalf daarvan vonden hun weg naar dit wonderlijke nieuwe album, genoemd naar de theatertour die dit najaar zijn reprise beleeft.   

Ellen ten Damme kennen we als een vrouw die alles kan, die afgelopen zomer nog met een schitterende theatershow het statige Carré betoverde en die als zangeres en performer al jarenlang de podia van Nederland en Duitsland betrad, maar nog nooit in haar moedertaal zong.

Kortom, wie Ellen kende als Engelstalige rockvamp of Duits zingende diva, wordt hier volledig verrast met eigenaardige eigenzinnige liedjes van verlangen, van wachten op een geliefde die niet komt, in een taal die in ons allen verweven zit. Liedjes waarin de beeldende poëzie van Pfeijffer zwierende handen en wervelende voeten krijgt, waarmee ze je aangenaam in de buik porren dan wel stekelig om de oren slaan.

Durf Jij? is een popplaat pur sang. Geen kleinkunst, geen luisterliedjes of geitenharensokkenfolk, maar muziek in de traditie van Jacques Brel, Marlene Dietrich, Nina Hagen en Boudewijn de Groot. Muziek waarin Ellen kroelt, paait, broeit, hoog zingt of laag zingt, boos is of stoer, hysterisch uithaalt en zich fluisterzacht overgeeft.

Durf Jij? is de meest gedurfde plaat is die Ellen ooit maakte.

Ze.nl mag enkele cd's Durf Jij? van Ellen ten Damme weggeven! Om kans te maken op deze prijs, moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.

De prijsvraag loopt tot en met 13 december 2009. Door mee te doen aan de winactie, meld je je automatisch aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Ze.nl.

Geen zin om te wachten of je gewonnen hebt? Bestel hem dan online bij bol.com!