De Ultieme Chicklit Top 50

Media door Jet

Het genre chicklit is echt niet meer weg te denken in de Nederlandse boekenwereld... En geef ons eens ongelijk: heerlijke romantische en komische boeken over de moderne dame anno de 21e eeuw. Wat wil een vrouw nog meer?! De website Chicklit.nl, waar ruim 1650 titels van bijna 900 auteurs op staan, riep al hun bezoekers op om te stemmen op de 50 favoriete boeken anno 2009!

En er is massaal gestemd; bijna 1400 stemmen zijn er uiteindelijk binnengekomen. Al veranderde de tussenstand wekelijks, het was al snel duidelijk dat dé grote Sophie Kinsella toch weer met kop en schouders boven de rest zou eindigen. En inderdaad, de uitslag liegt er niet om: er staan maar liefst tien titels van Kinsella in de lijst, waarvan er zes in de top 10 floreren. Maar ook Nederlandse nieuwkomers als Chantal van Gastel, Senay Ozdemir en Rianne Verwoert hebben een plekje in de top 10 weten te veroveren...

Hier alvast de top tien van de allerleukste chicklits, misschien wel een leuk kerstcadeautje voor jezelf, zus of vriendin? Kijk voor de volledige lijst op de website van Chicklit.nl!

1. Sophie Kinsella - Aanpakken!
2. Sophie Kinsella - Hou je mond!
3. Sophie Kinsella - Shopaholic
4. Chantal van Gastel - Zwaar verliefd!
5. Sophie Kinsella - Shopaholic ! omnibus
6. Senay Özdemir - De harsclub
7. Sophie Kinsella - Ken je me nog?
8. Cecelia Ahern - PS: Ik hou van je
9. Rianne Verwoert - Trouw(en)
10. Candace Bushnell - 1 Fifth Avenue