CD: Malika Ayane

Media door Chantal

Haar doorbraak in Italië kwam in 2005, dankzij het veelal gecoverde Over The Rainbow. Malika's versie werd gebruikt voor een Italiaanse commercial, waardoor het balletje daarna echt voor haar begon te rollen. Ze dook de studio in met producer Ferdinando Arno en ziehier het eindresultaat: Malika Ayane. In de herfst van 2008 kwam de plaat al in haar thuisland uit, maar nu ze daar inmiddels grote bekendheid heeft verworven, is Malika klaar om de rest van Europa in te palmen.

De zangeres is naar eigen zeggen erg multicultureel. Ze is half Italiaans, half Marokkaans en heeft in haar jeugd ook in Spanje en Duitsland gewoond. Niet zo gek dus, dat haar debuutalbum een mix is geworden van verschillende talen, muziekstijlen en stemgeluiden. De plaat staat vol met zowel Engelse als Italiaanse nummers, popnummers én ballads én zelfs een beetje klassieke muziek. Naast een veelal zware, zwoele stem (á la Shakira) weet Malika ook nog een lief geluid te produceren. Het klinkt misschien een beetje als teveel van het goede, maar de Italiaanse weet het zo te verdelen dat je niet helemaal de weg kwijtraakt.

Toch moet de multiculturele zangeres het vooral hebben van haar Italiaanse producties. Je hoort bij de Engelse nummers dat het niet haar moedertaal is, iets dat niet echt ten goede komt aan de plaat. Kan je daar doorheen kijken, dan zijn Feeling Better en Someday prachtig om naar te luisteren. Beter is Malika dus wanneer ze Italiaans zingt, bijvoorbeeld op Sospesa en Perfetta. En oh ja, haar versie van Over The Rainbow staat er (natuurlijk) ook nog op.

In het interview dat Ze.nl met Malika had, gaf de zangeres toe dat ze nog veel wil doen op muziekgebied. Naast het Italiaans en Engels, wil ze zich ook gaan toeleggen op andere talen. "Op mijn volgende album wil ook nog in het Frans zingen." Hopelijk gaat dat haar beter af dan het Engels, maar hoe dan ook, ze belooft zeker nog wat voor de toekomst.

Malika Ayane
Malika Ayane
EAN: 4005902642118
Prijs: 14,99