CD: Sliimy - Paint Your Face

Media door Chantal

Sliimy, die eigenlijk luistert naar de naam Yanis Sahraoui en geboren is in 1989, heeft al behoorlijk wat bekendheid vergaard in medialand. Zijn eerste cd is pas net uit, maar YouTube-liefhebbers kennen hem waarschijnlijk al van zijn cover van Britney Spears' Womanizer. Showbizz-queen Perez Hilton is groot fan en Katy Perry en Britney waren zo onder de indruk van hem dat hij hun voorprogramma mocht opvullen.
 
Maar is zijn muziek echt de moeite waard? Oké, toegegeven, Sliimy klinkt wel heel erg als Mika en af en toe lijkt het alsof je naar een vrouw aan het luisteren bent. Maar dan wel één met een heel relaxte stem én een heel blije muzieksmaak. Nummers als Wake Up, Magic Game en Trust Me zijn ideaal om de dag allesbehalve chagrijnig door te komen. Mooi is het eerbetoon aan zijn overleden moeder in Mum. Het nummer My God klinkt dankzij de elektrische gitaar zelfs een beetje rock-achtig.

Hoewel de nummers erg catchy en over het algemeen heel vrolijk overkomen, zijn de teksten toch iets minder braaf. Hij is kritisch, op Gossip Girl-liefhebbers en op zijn vermeende (homo)relaties, maar tegelijkertijd gooit hij er wel een flinke dosis happy humor tussendoor.

Conclusie? Sliimy's album klinkt erg gelikt en misschien zelfs een beetje te blij, maar omdat het nou eenmaal een popalbum in hart en nieren is, is dat in dit geval helemaal niet erg.

Paint Your Face
Sliimy

EAN: 0825646906765
Prijs: 19,99

Beluister hier Sliimy's versie van Womanizer: