WIN: Monopoly City

Winacties door Redactie Ze.nl

Monopoly in een nieuw jasje
Hasbro weet met spraakmakende variaties op het beroemde familiespel telkens weer te verrassen! Eerst kenden we bijvoorbeeld al de roze girly versie, maar nu is er met Monopoly City weer een volledig nieuwe variant. Uiteraard wordt er weer gespeeld om een 'monopoly' dan wel het meeste geld, maar er is een aantal dingen drastisch veranderd.

De gebouwen bouw je nu in het midden van het bord. Daar staan namelijk alle wijken afgebeeld en als je één wijk hebt, mag je meteen al bouwen. Er zijn verschillende soorten gebouwen die je hiervoor kunt kopen met elk hun eigen voor- en nadelen. Met woningen, industriegebouwen, stadions en wolkenkrabbers kan veel extra geld verdiend worden. Heb je alle wijken van een kleurgroep, en kun je een wolkenkrabber of Monopoly-toren kopen, dan verdubbelt je huur.

Maar spelers kunnen elkaar met een aantal gebouwen ook behoorlijk dwarszitten. Bouw je namelijk een milieuvervuiler (bijvoorbeeld een energiecentrale of een vuilnisbelt) in de wijk van een andere speler, dan zijn de woningen in die wijk niets meer waard. Een spannend spelelement voor de tactische spelers onder ons!

Handige automaat
Er is een handig automaatje aan het spel toegevoegd. Wanneer iemand op een wijk terechtkomt die hij niet wil kopen, wordt op de knop gedrukt om de veiling te starten. Na 50 seconden is de veiling gesloten en krijgt de hoogste bieder de grond. Daarnaast zit er op het kastje een bouwknop. Hier moet op gedrukt worden als een speler wil bouwen. Hij geeft met cijfers 1 tot 3 aan hoeveel gebouwen je deze ronde mag kopen. Deze nieuwe gadget zorgt voor een snel en verrassend spel.

Ze.nl mag enkele exemplaren van Monopoly City weggeven! Om kans te maken op deze prijs, moet je onderstaande vraag juist beantwoorden.

De prijsvraag loopt tot en met 15 november 2009. Door mee te doen aan de winactie, meld je je automatisch aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van Ze.nl.

Geen zin om te wachten of je gewonnen hebt? Bestel hem dan online bij bol.com!