Shake it @ home!

Vrije tijd door Jet

Wij, de redactie van Ze.nl, grijpen elke mogelijkheid aan om gezellig met elkaar te borrelen en cocktails te drinken. Toen we hoorden over de Cointreau Rendezvous Privé waren we dan ook gelijk dolenthousiast. Dat wilden we wel uitproberen! Dit women only-concept is een initiatief van drankmerk Cointreau: een Franse sinaasappellikeur. 'Is dat niet dat drankje wat altijd bij mijn opa in de kast staat?' Cointreau wordt vaak gezien als ouderwets, maar niets is minder waar. Cointreau is namelijk ontzettend lekker en uitermate geschikt om ultra hippe cocktails mee te maken.

Our own shaker boy...
Ding dong, special delivery! Een professionele Cointreau-cocktailshaker, genaamd Carlos, stond bij ons voor de deur met in zijn handen kratten vol met flessen Cointreau, cocktailglazen, vers fruit, lekkere sapjes en zelfs ijsblokjes. Dat beloofde veel goeds... Ideaal trouwens, de cocktailshaker neemt alles mee en ruimt alles ook weer op. Daardoor hoef je als host nergens aan te denken en kun je optimaal genieten.

Shake it, baby!
Nadat onze shaker boy alles had klaargezet, konden we aan de slag. Er werd een lekker muziekje opgezet en de stemming zat er gelijk in. Carlos liet ons kennis maken met de Cointreaupolitan, een variant van de bekende Cosmopolitan (denk aan Sex and the City), die heel gemakkelijk klaar te maken was in een speciale roze mini-shaker (waar we gelijk helemaal verliefd op waren - 'zoooo schattig!'). Na de eerste cocktail kregen we een korte geschiedenis van het merk te horen. Maar niet te veel serieus gedoe hoor, snel was het alweer tijd voor de volgende cocktail, schudden maar! Alles werd stap voor stap uitgelegd en daarom was het heel gemakkelijk te volgen. De cocktailshaker gaf ons ruim de tijd om van onze cocktails genieten en ze rustig op te drinken. Er is dus genoeg tijd voor gezellig gekletst en meligheid (en ja, dat gaat gebeuren na drie cocktails...). Als kers op de slagroom kregen we na afloop allemaal een goedgevulde goodiebag mee naar huis met o.a. stylish cocktailglazen, recepten en dé roze mini-shaker!

Leuk, lekker en leerzaam
Cointreau Rendezvous Privé is ideaal voor een verjaardagsparty, vrijgezellenfeest of zomaar voor een Girls-Night-In. Of het nou in een huiskamer, keuken, in de tuin of op een (dak)terras is...

Het is gezellig, leerzaam en natuurlijk ontzettend lekker. Tenminste, het is natuurlijk wel belangrijk dat je van Cointreau houdt. Persoonlijk vind ik het een heerlijk drankje en heb ik nooit geweten dat je er zo veel kanten mee op kunt! Ik dronk het tot nu toe altijd puur, maar je kunt er dus de lekkerste cocktails mee maken!

En het allerleukste is nog dat je tijdens deze avond leert dat het helemaal niet moeilijk is om zelf cocktails te maken. Het is zelfs hartstikke makkelijk, vooral met de roze mini-shaker. Voortaan nodig ik dus mijn vrienden gewoon thuis uit, in plaats van zo'n dure cocktailbar: gezelliger en ook nog eens goedkoper! Ik heb ondertussen al verschillende berichten ontvangen van redactrices die het thuis hebben uitgeprobeerd. Met succes!

Jij ook?
Een Cointreau Rendezvous Privé-sessie is geschikt voor 10 personen, kost 299,- (op dit moment geldt er een introductieprijs van 199,-) en kan geboekt worden van donderdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Boeken kan gewoon online op www.cointreaurendezvous.nl. De host en de deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn.