Zomerkriebels: zo vertoef je het fijnst in je tuin

Vrije tijd door Kimberly
Beetje bij beetje stijgt het kwik en zoetjesaan bereiden de ijscomannen hun gelateria voor. Eindelijk lekker lang licht buiten en elke avond buiten – in de tuin – vertoeven. Maar, hoe doe je dat het best?  

Zomerkriebels. Heb jij ze al? En wil je jouw pittoreske tuintje nóg fijner maken? Dat kan, want met deze tips vertoef jij op een fijne manier in je tuin deze lente en zomer. 

Een hangmat is niet alleen retehip, het is ook nog eens relaxen to the max in zo'n ding! Wat dacht je van het lezen van een goed boek? Of - met gesloten ogen - luisteren naar de vrolijke vogels om je heen terwijl de zon op je huid brandt? Zorg - als de avond is aangebroken - dat er sfeervolle lampjes en kaarsjes in de tuin staan, voor een knus sfeertje. 

Een film kijken was nog nooit zó leuk! Zorg voor een comfortabele zitplek (met natúúrlijk een overload aan kussentjes) en kijk samen met vriendinnen een romcom. Oh, en vergeet de maïs niet te poffen! 


Kies een zomers recept uit, en ga lekker kokkerellen met je lover. Dek de tafel as romantic as possible (lees: kaarsjes, kaarsjes en nog meer kaarsjes) en vergeet geen karafje wijn neer te zetten! Romantischer kan bijna niet, toch? Of nodig nog een stel uit, en klets urenlang over de avonturen van afgelopen skivakantie. En als kers op de taart rooster je op het eind van de avond mierzoete, plakkerige marshmallows op een zelfgeknutseld haardje.


Heb jij een knots van een boom in je tuin staan? Schroom je dan niet om een gezellige boomhut in elkaar te knutselen. Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn. Waarom het leuk is? Nou, gewoon, daarom! 


Barbecueën in de zomer is fijn. Maar wat nóg fijner is, is om lekker knus tegen elkaar aan te kruipen en tegelijkertijd een worstje boven het vuur te houden. Barbecues zijn er in alle vormen en maten, en wij prefereren deze hoor! Hij is zó cute


Heb je het bloedjeheet en plakken de fruitvliegjes aan je plakkerige, zwetende voorhoofd? Met een - zelfgeïnstalleerde douche - ben je binnen no time weer fris en fruitig! 


Na een frisse buitendouche, spring je samen met je lover de tent in. Want, waarom binnen slapen - en het bed uitzweten - als het ook buiten kan? Bind een stevig touw aan twee boompjes en hang daar grote lappen stof overheen. Dan nog een paar pinnen en de tent sta- euh.. hangt! 
 

Heb jij geen tuin maar wil je wel optimaal genieten van de zomer...?
 
... zoek dan een afgelegen strandje op, neem een dekentje mee (voor als het wat frisser wordt) en vergeet ook wat hapjes en een fles wijn niet! Voor de finishing touch kun je een kampvuurtje maken: warm én gezellig. 

Of ga op zoek naar een adembenemende plek waar je een picknickdekentje uitrolt, en alle lekkere hapjes oppeuzelt terwijl je in de armen van je vriend ligt. 
 
Heb jij al zomerkriebels? Op welke manier vertoef jij het liefst buiten?