Interview: Fame's Naturi Naughton

Media door Anneke

Naturi Naughton speelt Denise, een pianist/zangeres in Fame.

Wat interesseerde jou het meest in de dansfilm Fame?
"Wie wil er niet in een remake spelen van een van de beroemdste films ooit! Fame is zo'n film die in de jaren '80 mensen vervoerde en dat nog steeds doet. Ook jongeren van nu zijn of worden door Fame geïnspireerd en dat maakt de film nu nog interessant voor alle leeftijden. Het is leuk dat er nu ook een remake is met daarin jonge mensen die hun dromen achterna gaan. Mij interesseerde vooral de strijd om succes en de echtheid van het Fame-verhaal."

Wat deed je voordat je in Fame terechtkwam?
"Ik heb al heel wat gedaan! Ik zong al op mijn vijfde in het kerkkoor. Toen ik vijftien was zat ik in het r&b-groepje 3LW: we hebben wereldsucces gehad en hadden zelfs een platinum album. Op een gegeven moment was het over en uit en ben ik gewoon verder gegaan met mijn leven. De laatste jaren heb ik op Broadway gestaan met de musical Hairspray en heb ik Lil'Kim gespeeld in de film Notorious. En toen kwam mijn kans bij Fame..."

Wat doe je liever: acteren of zingen?
"Ik zing al veel langer dan dat ik acteer, dus daar ben ik meer bedreven in. Maar acteren vind ik een geweldige nieuwe uitdaging. Ik vind het vooral leuk dat ik als actrice in de huid van een heel andere persoon kan kruipen. Toch denk ik dat ik voor zingen zou kiezen, omdat ik daar het meeste van mezelf in kwijt kan."

Hoe dicht staat je personage in Fame bij je eigen persoonlijkheid?
"We hebben best wel overeenkomsten. Denise moet, net zoals ik dat heb gedaan tijdens mijn carrière, vechten voor een plek. Het leven als artiest is verre van gemakkelijk: je moet zeker over een groot doorzettingsvermogen beschikken. Ik realiseer me dat je alleen dan alles kunt bereiken wat je voor ogen hebt."

Hoe was het om met een jonge filmdirecteur als Kevin Tancharoen te werken?
"Ik vond het geweldig, omdat hij me ook alle ruimte gaf om mijn eigen karakter te vormen. Het was voor hem ook zijn debuut, net als voor de meeste acteurs in de film. We waren daarom ook echt een team waarin alle meningen telden."

Wat is volgens jou de boodschap van Fame?
"Dat je hard moet werken om je grote droom te verwezenlijken: veel jonge mensen denken dat wanneer je talentvol bent de rest ook wel goed komt. Uiteindelijk blijkt dat succes niemand zomaar komt aanwaaien. Het leven is echt veel meer dan een wereld vol glitter en glamour!"

Wat was voor jou het grootste obstakel dat je in je carrière tegen bent gekomen?
"Ik heb heel wat tegenslagen meegemaakt, maar de grootste was toen onze meidengroep 3LW ophield te bestaan. Dat vond ik echt verschrikkelijk! Daarvan heb ik geleerd dat je wel meetelt als je succes hebt en geld in het laatje brengt, maar dat wanneer je minder cd's verkoopt het zo weer over is."

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
"Voorlopig zijn we nog heel erg druk met Fame en de verschillende premières daarvan. We reizen langs verschillende steden waar we promotie doen voor de film. Daarna heb ik weer even rust en wil ik graag mijn zangcarrière weer oppakken. Ik vind het heerlijk om voor een publiek te staan en de mensen blij te maken met mijn muziek. Whitney Houston is altijd mijn grootste inspiratie geweest: ik zou graag een zangeres als zij worden. Dat zou echt helemaal geweldig zijn!"

Foto's: Anneke Ruys