CD: Colbie Caillat - Breakthrough

Media door Eline

Evenals op haar debuut Coco staan er dertien rustige, vrolijke en vooral re-lax-te liedjes op Breakthrough. Veel gezang over liefde, jongens, zomer en volwassen worden. De pas 24-jarige Colbie Caillat (die onmogelijke achternaam moet je trouwens uitspreken als Kallee), die bekend werd omdat zij haar liedjes op haar MySpace promootte nog voordat ze een platencontract had, heeft hard gewerkt aan haar nieuwe plaat. En dat leverde haar ook nog twee duetten op met Jason Reeves en cutie Jason Mraz (de hit Lucky).

Toch klinken haar nummers vrijwel allemaal hetzelfde. Colbie scoort nu een grote hit met Fallin' For You; een nummer met het ultieme nazomergevoel. Haar hele cd klinkt echter precies hetzelfde als dit nummer: rustig en met een vrolijk gitaarmuziekje. Niet heel bijzonder, eigenlijk. Je hoort nog net geen brekende golven in de branding of knapperend brandhout in een vuurkorf op het strand.

Maar dat zal misschien ook haar kracht zijn. Haar muziekstijl is herkenbaar, laidback en onbezorgd; ik vergelijk haar weleens met een vrouwelijke Jack Johnson. Ook zijn muziek is erg gitaarlijk en zomergevoelig. Je weet wat je in huis haalt en welk gevoel de muziek bij je moet opwekken en daar scoren deze beach-singer-songwriters goed mee.

Colbies nieuwe cd moet je dus ook alleen kopen als je een echte fan bent. Leuke muziek, gezellig op de achtergrond maar niet bijster hip of een one to buy. Strandgevoel: check. Die moet ik hebben: mwah.

Breakthrough
Colbie Caillat

EAN: 0602527147734
Prijs: 16,99