CD: Jenny Lane - Monsters

Media door Martine

Bijna anderhalf jaar geleden zag en hoorde ik Jenny Lane voor het eerst live en ik was meteen verkocht. Een prachtmeid met een stem die je kippenvel bezorgt, gaf een performance weg waar ik nog dagen van onder de indruk was. En nu is eindelijk haar langverwachte album met eigen werk daar: Monsters.

Het album - een mix van pop en soul met internationale sound - opent met de single Say Say Say. Dit catchy nummer, waarin Jenny bezingt hoe verliefdheid zelfs van de meest zelfverzekerde vrouw een weekdier maakt, brul je al na twee keer luisteren heerlijk mee.

Een lieflijker You, waarin een fijn accordeonnetje en easy reggae-riffje perfect matchen met Jenny's stem, is wat rustiger dan Say Say Say. Ondanks het laid-back-gehalte zul je jezelf er echter al snel op betrappen dat je lekker mee zit te deinen en tikken.

City Rain toont een gevoeligere kant van de blije Jenny die we tot dan toe op het album gehoord hebben. De viool in combinatie met ingetogen zang zorgt voor een weemoedig geluid waar je heerlijk bij kunt wegkwijnen.

Direct na het breekbare City Rain slaat Jenny terug met het stevigere Woopsy Daisy. Hoewel de titel anders doet vermoeden, wordt hier lekker stevig afgerekend met een gladde knul met veel te mooie praatjes. Een lekkere 'distortion' maakt dat dit nummer er lekker in beukt.

Eén van de mooiste nummers, compleet met blazers, is You Start A Fire. In dit nummer laat Jenny horen wat ze in huis heeft: enerzijds dat breekbare, anderzijds een powervol geluid waarmee ze schijnbaar moeiteloos alle kanten op kan.

Al met al een heerlijke cd die je MOET luisteren! De volgende quotes spreken voor zichzelf...

Dagblad De Pers/ Arjan Terpstra: "Het slechtst bewaarde geheim uit de Nederlandse Muziek-Scene."

Ruben Nicolai (BNN): "Keer op keer op ben ik verrast en verbaasd over zoveel puur talent dat ze bezit.
Jenny Lane, onthoud die naam!"

Monsters is vanaf 25 september te koop. De single Say Say Say is nu uit!

Monsters
Jenny Lane
EAN: 8713545209587
Prijs: 16,99