Workout voor op het werk!

Sport & gezondheid door Dagmar

Buikspieren
Ga rechtop in je bureaustoel, zonder armleuningen, zitten. Heb je een stoel met leuningen, pak er dan snel eentje van je collega af. Eindelijk gevonden? Pak dan de hoeken van je stoel net voor je heupen vast. Als je jezelf ondersteunt met je handen, trek je je knieën langzaam richting je borstpartij. Adem uit, houdt vast en laat je knieën weer langzaam zakken.

Ook is er een minder opvallende manier om je buikspieren te trainen: strek je ruggengraat en span je buikspieren aan. Buig vervolgens je ruggengraat iets naar voren. Span je buik 30 seconden aan! Herhaal dit vier keer per uur.

De benen
Strek je rechterbeen uit en til hem op. Doe dit zo'n tien keer en wissel dan af met je linkerbeen. Tien om tien totdat je je beide benen honderd keer hebt opgetild. Als je een collega tegenover je hebt zitten, kijk dan uit dat je hem of haar geen trap verkoopt of een voetjevrij-misverstand veroorzaakt!

Het achterwerk
De billen kun je op een erg makkelijk manier vanuit je bureaustoel trainen. Knijp je billen een paar tellen samen en laat ze dan weer los. Herhaal dit een paar keer per dag en voor je het weet heb jij een strakke bilpartij!

Armen
Met de oefeningen voor je armen kom je iets minder makkelijk weg op het werk. Je collega's zullen je doorhebben, maar je moet er wat voor over hebben. Daarentegen is het wel een erg effectieve oefening. Neem in elke hand een flesje of blikje drinken: deze dienen als gewichten. Strek je armen naar voren en buig je ellebogen zo'n 90 graden naar boven. Nu kun je je biceps of triceps trainen:

De biceps: Beweeg je arm steeds naar binnen toe, dus je hand naar je schouder toe. Breng je arm dan weer in de beginpositie en doe dit drie maal tien keer.
De triceps: Beweeg je armen van elkaar weg, zodat je bovenarmen een rechte lijn vormen. Breng je arm dan weer in de beginpositie en doe dit drie maal tien keer.

Daarnaast is het natuurlijk verstandiger om de trap te nemen in plaats van de lift en veel water te drinken. Het is ook een aanrader om tijdens je pauze even een frisse neus te halen en een stukje te gaan wandelen. Wedden dat je je binnen no-time een stuk fitter voelt!

Hoe hou jij jezelf gezond op het werk?