CD: Esmée Denters - Outta Here

Media door Jet

Je kunt er niet omheen: Esmée Denters is hot! Je hoeft de tv of radio maar aan te zetten of een tijdschrift open te slaan en je hoort/ziet haar. Maar hoe is dit schattige Nederlandse meisje eigenlijk zover gekomen? Voor de mensen die de laatste tijd onder een steen hebben geleefd een korte uitleg...

Er was eens een meisje dat Esmée heette. Op haar kamertje in Oosterbeek zong zij voor de webcam van haar zus liedjes in en plaatste die vervolgens op YouTube. En verrek: mensen vonden haar liedjes mooi (sommige filmpjes zijn wel 21 miljoen keer bekeken!). En niet zomaar mensen; niemand minder dan Justin Timberlake zag wel iets in dit Nederlandse meisje en strikte haar voor zijn platenlabel: Tennman Records. Zucht, sometimes dreams come true...

Daarna ging Esmées carrière als een speer: ze trad op in het voorprogramma van Justin Timberlake voor 70.000 mensen, werd uitgenodigd bij Oprah Winfrey, haar debuutsingle Outta Here werd een hit, twee TMF Awards in the pocket en Esmée is ook al hard op weg om Engeland te veroveren!

Terug naar de orde van de dag: Esmées nieuwe album: Outta Here. Een plaat vol catchy popnummers (met r&b- en soulinvloeden) die gelijk in je hoofd blijven zitten, zoals het eerste nummer van het album: Admit It (net uitgebracht als tweede single). Een lekker up-beat nummer waarbij het je gewoon niet lukt om stil te blijven zitten. Op het album vind je een goede mix van up-tempo en rustige nummers, allemaal met een lekkere beat. Andere nummers die eruit springen zijn Love Dealer, Victim, What If en Just Can't Have It.

Eigenlijk zitten alle nummers op het album gewoon super goed in elkaar. Outta Here heeft daarom veel potentie om internationaal succesvol te worden. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Esmée met producers heeft samengewerkt die eerder al met Beyoncé, Fergie, Rihanna en Leona Lewis werkten. Het is overduidelijk te horen dat Justin Timberlake één van die producers is, zo nu en dan komen zijn bekende 'oh's' en 'zuchtjes' voorbij en zingt hij stukjes mee. De nummers doen je daarom erg denken aan zijn eigen liedjes, daardoor lijkt Esmée naar mijn mening soms iets te veel op een vrouwelijke Justin.

Dat Esmée goed kan zingen zullen we het allemaal wel over eens zijn, maar de zangeres heeft wel een bepaald stemgeluid waar je echt van moet houden. Toch wel heel Amerikaans en een tikje gemaakt. Op een volgend album zouden wat simpele pure liedjes niet misstaan. Ook lijkt Esmée nog niet helemaal haar eigen sound te hebben gevonden, het album klinkt een beetje zoals we er meer van kennen, niet echt uniek... Maar dat is ook niet zo raar, aangezien ze pas net begonnen is met haar muzikale carrière.

Mijn stijl is het niet helemaal, maar ik denk wel dat veel mensen Outta Here een erg fijne cd vinden. Hij zit ook gewoon heel goed in elkaar. En ook al is het niet mijn ding, kan ik niets anders zeggen dan dat ik het helemaal super vind dat dit Nederlandse meisje zover is gekomen en hopelijk nog veel verder gaat komen. Het is haar gegund! Wel op één voorwaarde: dat ze haar Hollandse nuchterheid behoudt en niet verandert in een verwaande Amerikaanse ster... ;-)

Outta Here
Esmée Denters
EAN: 0602527079318
Prijs: 16,99