Prachtige galapremière 'Mamma Mia!'

Vrije tijd door Marieke_B

Dat Mamma Mia! met de aanstekelijke Abba-liedjes populair is en blijft, bewees het aantal bekende Nederlanders wel dat gisteren acte de présence gaf op de rode loper van koninklijk theater Carré. Het leek wel of ze allemaal de uitnodiging gretig hadden aangenomen, want het wemelde van de soapies, presentatoren, zangers, zangeressen, musicalsterren en andersoortige tv-persoonlijkheden - allen met aanhang uiteraard, die dit spektakel ook niet wilden missen.

Zo was Gordon erbij, met aan zijn zijde de altijd stralende Connie Breukhoven, inclusief cameraploeg die hem overal volgde voor zijn nieuwe programma Glitter Glamour Gordon, waarin hij op zoek gaat naar de glamour in Nederland. Het leek even ongemakkelijk te worden toen hij ongepland tegelijk met oud-Toppergenoot Jeroen van der Boom de rode loper betrad, maar beiden begroetten elkaar hartelijk en poseerden nog even breed glimlachend voor de fotografen, die er inmiddels bovenop zaten.

Dries Roelvink wist nog een mini-relletje te veroorzaken door van tevoren op Twitter te verklappen dat hij zijn 'grote liefde' zou meenemen naar de première en hij vervolgens met een prachtige blondine op de loper verscheen. De goedgebruinde volkszanger deed uitermate geheimzinnig over de dame, die dit spel vrolijk meespeelde. Nadat diverse media al berichtten over Dries en 'zijn nieuwe vriendin', werd toch pijnlijk duidelijk hoe makkelijk zij te bespelen zijn: de betreffende schoonheid was 'gewoon' zijn dochter Peggy... Auch.

Uit het musicalvak was Frits Sissing toch wel de opvallendste verschijning, met name omdat hij vergezeld werd door maar liefst tien jonge vrouwen in vrolijk gekleurde galajurken. Allen zijn zij finalisten in het nieuwe tv-programma Op zoek naar Mary Poppins, waarin de hoofdrolspeelster voor de nieuwe Van den Ende-musical Mary Poppins wordt gezocht. De eerste aflevering zal op 30 november te zien zijn en naar verwachting weer veel musicalfans trekken!

De verwachtingen waren hooggespannen, omdat Mamma Mia! De Musical vijf jaar geleden ook al immens populair was, toen met Simone Kleinsma als stralend middelpunt. Het is moeilijk deze uitermate getalenteerde musicalster te evenaren, dus daar had 'de nieuwe Donna' Lone van Roosendaal een hele kluif aan. Simone vertelde zelf echter dat ze alle vertrouwen heeft in Lone en dat ze zeker wist dat er wat tranen zouden vloeien tijdens het bekijken van de voorstelling...

Simone had niets teveel gezegd: Lone van Roosendaal schitterde op dat podium van Carré. Als er sprake was van enige gezonde spanning bij de cast, was daar 'on stage' in ieder geval weinig van te merken. Met een staande ovatie, een uitgebreide fotoshoot en een sprankelende afterparty kwam er een einde aan een prachtige galapremière zoals de musical Mamma Mia! die verdiende.

Nieuwsgierig geworden? Bestel HIER je kaarten en ga zelf dit schouwspel bekijken!

Foto's: Angel Mulder