'Mamma Mia!' doet het weer!

Vrije tijd door Marieke_B

Herhaling van succes
Nadat de vorige versie van Mamma Mia! (met musicalicoon Simone Kleinsma in de hoofdrol), stopte in het Beatrix Theater in Utrecht, werd Stage Entertainment overspoeld met die ene vraag: 'Wanneer komt deze musical terug?!' Toen vorig jaar de verfilming met Meryl Streep internationaal zo'n succes werd, was dat het laatste zetje: een nieuwe musical Mamma Mia! ging gemaakt worden.

Mamma Mia! was al in tal van Europese landen een giga succes, maar nooit kon de musical een nationale tour maken. Het decor was te groot en ingewikkeld om te reizen, dus was men gebonden aan een vast theater. Voor het eerst in de Mamma Mia!-geschiedenis is dit nu echter wel mogelijk: het is de theatermakers gelukt een nieuwe flexibele 'set' te ontwerpen. Mamma Mia! komt dus naar je toe!

Nog even in het kort...
Mamma Mia! vertelt het komische en levendige liefdesverhaal van Donna, een alleenstaande moeder. Haar dochter Sophie staat op het punt te trouwen met haar grote liefde Sky, terwijl haar moeder wordt geconfronteerd met haar bruisende verleden door een ontmoeting met drie voormalige liefdes: Sam, Bart en Harry. Sophie, die door haar echte vader 'weggegeven' wil worden, probeert uit te vinden wie van deze drie mannen dat is. Donna's beste vriendinnen van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamos.

Nieuwe gezichten
De cast bestaat uit vele nieuwe gezichten. Sommige leden zijn zelfs niet alleen nieuw in Mamma Mia!, maar ook in de musicalwereld. Zo maakt Bas Westerweel met dit stuk zijn musicaldebuut als Sam en doet dat zeker niet onaardig. Hij verrast met zijn natuurlijke en ontspannen spel en weet zich prima door de liedjes te zingen. Erg leuk! Naast hem is Lone van Roosendaal, een ervaren Mamma Mia!-rot die ook al in de Duitse en Belgische productie stond, een echte Donna. Ze kruipt helemaal in haar huid en geeft de rol een geheel eigen draai, waardoor ze bewijst net als Simone Kleinsma het stempel 'musicalster' met ferve te mogen dragen.

Een bekend gezicht is John Vooijs, die de jonge verliefde Sky speelt. John werd tweede in het programma Op zoek naar Joseph en verving Freek Bartels een aantal keer in de bijbehorende musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ook was hij vaste vervanger van Ron Link in Tarzan, waar ie ook al opviel. John lijkt zich als een vis in het water te voelen als Sky en overtuigt, zeker omdat hij ook nog eens een prachtige stem heeft.

Anouk van Nes en Mylène d'Anjou zijn daarnaast hilarisch als de twee vriendinnen van Donna, respectievelijk Tanja en Roos. Twee totaal verschillende types en heel goed gecast bij de betreffende rol: beiden gaan helemaal los op het podium. Hilarisch om te zien, regelmatig krijgen ze dan ook de lachers op hun hand.

Dus...?
Er is maar één conclusie mogelijk: gaat dat zien! De volledige cast staat volop te genieten op het podium en weet dat over te brengen op hun publiek. Je moet even doorbijten als het om de in het Nederlands vertaalde Abba-liedjes gaat, maar ze blijven erg leuk en herkenbaar. Een mooi maar simpel decor wordt regelmatig zo verreden en gedraaid dat er toch een optimaal resultaat mee wordt gehaald; een ideale constructie dus.

Mamma Mia! is zo'n heerlijke feel-good musical, voor jong en oud. Je komt gegarandeerd met een enorm grote glimlach de zaal uit!

Klik HIER voor meer info over speeldata, -locaties en kaartverkoop. Mamma Mia, here we go again! :)